Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Pánové, šediny sice některým ženám mohou připadat sexy, ale ruku na srdce – kdo z vás by chtěl být dobrovolně šedivý a vypadat starší? První šediny mohou překvapit již před třicítkou a málokterý muž se s nimi smíří. Jak na ně vyzrát, když barvení vlasů pro vás nepřichází v úvahu?

Proč muži šediví?

Šedivění vlasů u mužů je proces, který může být ovlivněn různými faktory:

  • Genetika: Šediny jsou často dědičné. Pokud vaši rodiče začali šedivět brzy, je pravděpodobné, že i vy budete mít podobný průběh.
  • Stárnutí: Šediny jsou přirozeným projevem stárnutí. Melanocyty, buňky ve vlasových koříncích, produkují barvící pigment melanin. S přibývajícími lety začínají pracovat nepravidelně a produkce melaninu se snižuje.
  • Stres: Emocionální stres může ovlivnit šedivění vlasů. Roli mohou hrát i hormonální změny.
  • Kouření: Kuřáci mají tendenci šedivět rychleji.
  • Nedostatek vitaminů a minerálů: Nedostatek vitamínů B6, B12, biotinu, vitaminu D nebo vitaminu E může přispět k předčasnému stárnutí vlasů.
Foto: shutterstock.com
S věkem klesá produkce melaninu, a vlas tak šediví

Na počátku byla věda. Jak vznikl šampon Alpecin Grey Attack?

Unikátní šampon Alpecin Grey Attack vznikl díky rozsáhlým studiím mezi muži. Ty prokázaly, že 7 z 10 dotazovaných mužů v Německu si myslí, že je šediny dělají staršími. Průzkumy tak ukázaly, že ne každý muž automaticky zažívá „Clooneyho efekt“.

Po četných testech a optimalizačních pracích v laboratoři a ve výrobě spatřil v roce 2020 světlo světa Alpecin pro muže, kteří chtějí navrátit svým vlasů jejich původní barvu.

Tmavší a silnější vlasy s každým mytím? Jde to i bez klasického barvení

Muže šediny zaskočí různým způsobem a ne všichni mají to štěstí, aby se podobali Georgi Clooneymu. Přesto je barvení vlasů u mužů stále velké tabu. A to vědí také odborníci, kteří právě pro tyto účely vyvinuli šampon Alpecin Grey Attack. Ten vlasy šetrně a postupně obarví, a to bez nežádoucího efektu barevné „helmy“.

Foto: alpecin.com
Alpecin Grey Attack: Tmavší a silnější vlasy s každým mytím

Šampon proti šedinám s repigmentační technologií

Díky speciální repigmentační technologii zmizí šediny při každém mytí vlasů o něco více. Původní barva vlasů bude nakonec opět dominovat, a to velmi decentně. První výsledky uvidíte po 2 až 4 týdnech každodenní aplikace.

Alpecin Grey Attack si poradí se třemi problémy najednou:

  1. Postupné ztmavnutí: Speciální komplex účinných látek s pigmenty, které rozvíjejí svůj účinek při šamponování, postupně a přirozeně ztmaví vaše šedivé vlasy.
  2. Posílení vlasů a zabránění jejich vypadávání: Obsažený kofein zabraňuje vypadávání vlasů, protože se při každém použití dostává přímo k pokožce hlavy a tím i ke kořínkům vlasů. V důsledku toho se zvyšuje produktivita vlasových kořínků a prodlužuje se růstová fáze stávajících vlasů. To zabraňuje jejich předčasnému vypadávání a umožňuje vlasům dobře růst až do vysokého věku.
  3. Úspora času a peněz: Alpecin je šampon pro každodenní používání, který vyžaduje pouze dvě až pět minut působení. Můžete jej snadno použít místo svého stávajícího šamponu.
Foto: alpecin.com
Viditelně tmavší vlasy již za 2 až 4 týdny

Jak funguje repigmentační technologie?

Revoluční technologie repigmentace je založena na patentovaném aktivním principu. Aktivní složka 5,6-DHI se během šamponování hromadí ve vlasech a reaguje se vzdušným kyslíkem a díky tomu vzniká šetrný barevný pigment.

Výsledkem je, že tón vlasů postupně tmavne. Vzniká trvalá barva vlasů, která odrůstá až spolu s vlasy.

Speciální účinné látky

  • 5,6-DHI reaguje se vzdušným kyslíkem za vzniku barviva a zajišťuje, že vlasy opět ztmavnou.
  • Kofein aktivuje vlasové kořínky, prodlužuje růstovou fázi a zlepšuje růst vlasů.
  • Zinek a niacin jsou důležité růstové faktory pro zdravé vlasové kořínky.

Unikátnost složení šamponu Alpecin Grey Attack potvrzují i slova Dr. Erika Schulze zur Wiesche, vedoucího výzkumu a vývoje ve společnosti Dr. Kurt Wolff:

Obzvláště inovativní je použití účinné látky pomocí šamponu: umožňuje mužům snadnou aplikaci přípravku bez zdlouhavých kroků a individuální regulaci intenzity barvy (v závislosti na době aplikace a četnosti používání). Velmi přirozený barevný efekt postupně ztmavuje vlasy - bez použití agresivních chemických látek, jako je amoniak a peroxid vodíku, a bez časově náročného procesu klasické aplikace permanentní barvy na vlasy. Přípravek navíc obsahuje kofein, naši osvědčenou účinnou látku proti dědičnému vypadávání vlasů.

Jaký vliv má kofein na vypadávání vlasů?

Zásadní roli při nástupu vypadávání vlasů u mužů hraje testosteron. Každý druhý muž trpí vypadáváním vlasů – v 80 % případů je příčinou dědičnost. Dědí se citlivost pokožky hlavy a vlasové cibulky na testosteron. Dědičnost tedy může již od puberty hrát zásadní roli při vypadávání vlasů a dědičně podmíněné plešatosti.

Výzkumy prokázaly, že kofein má vliv na stimulaci růstu vlasů a zároveň pomáhá blokovat účinek testosteronu v pokožce.

Výzkumy realizované na Klinice a poliklinice pro dermatologii a venerologii na univerzitě v Hamburku-Eppendorfu.

Tři kroky k tmavším vlasům. Jak Alpecin používat?

  1. Nechte působit na pokožce hlavy 2 až 5 minut – od aplikace po opláchnutí. Platí: Delší doba aplikace zintenzivňuje barvící efekt!
  2. Prvních několik týdnů používejte denně, dokud nedosáhnete požadovaného barevného výsledku.
  3. Poté Grey Attack střídejte s normálním šamponem, abyste si udrželi barvu vlasů i při jejich růstu.
Foto: alpecin.com
Vlasy tmavnou se vzrůstajícím počtem umytí

TIP: Rozhodněte se sami, jaký barevný tón chcete! Intenzitu barvy lze řídit dobou a frekvencí aplikace. Přípravek je možné použít na jakoukoli barvu vlasů – nejlépe na světle hnědé až černé vlasy.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám