Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Poker je karetní hra stará více než tisíc let, a přesto stále patří mezi nejoblíbenější svého druhu na světě. Vyhrává jen ten, kdo umí mistrovsky zkombinovat znalosti matematiky, psychologie a blafování. Proč je poker tak geniální hra a čím si vás může získat?

Poker je oblíbenou zábavou a zároveň strategická hra, ve které hrají roli také schopnosti každého hráče. Ne nadarmo jej hrají tisíce Čechů. Ať už ho provozují naživo v kasinech nebo online, pro většinu z nich je poker především skvělou formou odreagování a koníčkem. Češi mají nyní jedinečnou možnost užít si vzrušení z této hry v pohodlí svého domova díky největší české online pokerové herně od Fortuny.

Tisíc let zpět. Kam až sahají kořeny pokeru?

Jedna z nejstarších variant této hry se vyvinula v Persii pod názvem As Nas. Skládala se z 25 karet a hrálo v ní 5 osob. O vítězi rozhodly karty na ruce. Tuto verzi později převzaly další země a přizpůsobily ji svým vlastním pravidlům. Ve Francii se tato hra nazývala Poque. V Americe se potom Poque vyvinul v podobu pokeru, jakou znáte dnes.

V čem spočívá samotná hra?

Poker je karetní hra pro 2 až 10 hráčů u stolu a hraje se s balíčkem 52 karet ve čtyřech barvách. Cílem hry je vybudovat jednu z mnoha herních kombinací, které jsou odstupňované podle síly a kvality. Ve hře však nerozhoduje pouze kvalita kombinace karet, které má hráč v ruce. Rozhoduje také taktika. Vyhrát můžete správnou kombinací karet nebo blafováním, kdy donutíte soupeře složit karty s nejhorší kombinací.

Poker je skvělá hra pro hráče, kteří nespoléhají na štěstí, ale spíše na logické myšlení a praktické dovednosti.

Největší česká online pokerová herna vstupuje na český trh

Sázková kancelář Fortuna, člen skupiny Fortuna Entertainment Group, spustila nejen pro své zákazníky, ale všechny fanoušky, největší online českou pokerovou hernu. Nová produktová vertikála nabízí desítky různých turnajů v řadě variant při vstupu do hry už za „pár korun“.

Díky spolupráci s technologickou firmou Playtech a její platformě iPoker Fortuna nově nabízí:

  • nejširší nabídku online her pokeru na českém trhu,
  • herní akci v kteroukoliv denní dobu,
  • herní možnosti pro hráče všech limitů a formátů.

K dispozici jsou cash game, speed poker cash game nebo multi-table a sit & go pokerové turnaje ve variantách Texas Hold'em, Omaha, Six Plus Hold'em nebo Omaha Hi-Lo.

TIP: Chcete hrát pouze s ostatními hráči Fortuny? Pak jsou pro vás připravené speciální pravidelné Fortuna turnaje nebo speciální Fortuna série dostupné pouze pro Fortuna hráče.

Fortuna jako jediná na českém trhu nabízí tři možnosti, kde hrát poker:

  • online na webu,
  • přes mobilní aplikaci,
  • přes počítačovou aplikaci.
Foto: fortuna.cz
Mobilní aplikace od Fortuny je určená prakticky pro všechny typy chytrých telefonů

Nejoblíbenější varianty hry poker. Která bude ta vaše?

Hráči pokeru si jeho varianty průběžně upravují – existuje více než 1 000 druhů této hry. Nejhranější druh pokeru je Texas Hold'em. V poslední době je především na nejvyšších limitech velmi oblíbená varianta Omaha.

Online poker herna od Fortuny

Tři důvody, proč si zahrát Texas Hold’em poker

  1. Patří mezi nejhranější a nejoblíbenější karetní hry.
  2. Trénuje učení a soustředěnost. Poker vás učí se lépe soustředit. Jakákoliv chyba vás v případě hry o peníze může vyjít draho. Kromě toho je u pokeru potřeba nahodit kamennou tvář. Protivníci nesmí poznat, zda máte v ruce dobré či naopak špatné karty.
  3. Je to skvělá zábava. Poker se může stát koníčkem, u kterého se pobavíte s ostatními hráči, a to buď u stolu nebo prostřednictvím internetu.
Foto: fortuna.cz
Výherní kombinace

TIP: Díky oblíbenosti této varianty se nemusíte bát toho, že byste nikdy neměli soupeře. Stačí hrát poker online a za pár vteřin vás systém spojí s několika soupeři.

Sněhuláci nebo kečup. Kuriózní slangové výrazy v Texas Hold'em, které musíte znát

Pokud byste si zahráli partičku Texas Hold'em s americkým hráčem, může na vás vytáhnout zvláštní slangové pojmenování dvojic karet, které může vycházet například z jejich herní síly, výslovnosti či vizuálního působení na hráčské publikum.

Nejzajímavější výrazy

Dvojice karetPoker slangPůvod
AAAmerican Airlines Inspirováno známými americkými aerolinkami
75HeinzPodle 57 druhů světoznámé značky kečupu
55Speed limitRychlostní omezení na amerických silnicích – 55 mil/h
52BomberPodle vojenského letadla B-52
99Wayne GretzkyPodle čísla dresu legendárního hokejisty
K7Columbia riverTato řeka je proslulá výskytem lososů a King Seven zní v angličtině podobně jako King Salmon
88Snowmen88 vypadá jako dva sněhuláci
94Gold RushPodle zlaté horečky v San Francisku v roce 1849

Otestujte se: Poker, jak ho (ne)znáte

Správné odpovědi rozšířené o zajímavosti se dozvíte po vyhodnocení kvízu.

1. Nejvyšší částku v pokeru pro českého hráče získal Martin Stazsko v roce 2011 na finále Světové série v pokeru. Kolik to bylo v přepočtu na české koruny?
Foto: ČTK/AP
2. Nejvyšší výhru v pokeru 18 milionů dolarů ve světě získal v roce 2012 Antonio Esfandiari. Předtím, než se Esfandiari stal hráčem pokeru, jaké bylo jeho zaměstnání?
Foto: pgt.com
3. V roce 2009 se ve Vancouveru uskutečnil vůbec první zápas v pokeru mezi člověkem a umělou inteligencí. Kdo zvítězil?
Foto: shutterstock.com
4. Piky, káry, kříže a srdce. Kde se vlastně vzaly 4 barvy?
Foto: shutterstock.com

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Staňte se online šampionem s Fortunou

Pusťte se s online pokerem u Fortuny do světa dobrodružství a buďte doma jako v kasinu. Fortuna online poker je garantem bezpečnosti a dostupné podpory a přináší jedinečný zážitek ze hry. Díky spojení s online sítí pokerových heren iPoker si poker zahrajete v kteroukoliv hodinu jak proti soupeřům z Česka, tak i ze zahraničí. Zároveň se můžete těšit na speciální eventy včetně oblíbených kvalifikací do živých turnajů po Evropě.

Licence udělená online herně Fortuna Poker Ministerstvem financí ČR je také garancí férového prostředí, které českým hráčům zajistí bezpečí pro jejich vložené či vyhrané finanční prostředky, včetně bezproblémového výběru peněz.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám