Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Proslavila se“ celou řadou afér, nejvíc se ale o ní psalo v souvislosti s jejím sňatkem s o 62 let starším ropným magnátem J. Howardem Marshallem. Ovšem nejvíc si bulvár smlsl na 11 let trvající bitvě o jeho dědictví. Anna Nicole Smith ho poznala v roce 1991, když tančila ve striptýzovém baru. Jemu bylo tehdy 86 let a prý se do ní zamiloval na první pohled. Nabídek k sňatku padlo z jeho strany hned několik a v roce 1994 řekla konečně „ano“.

Nebyla v závěti

Ženichovi bylo 89 a k oltáři ho přivezli na kolečkovém křesle. Jí bylo 26 a vypadala jako bohyně mládí a zdraví. Už v den svatby se vynořily spekulace, že z její strany jde o promyšlený tah, aby mohla dědit.

Ty se jen znásobily, když o 14 měsíců později Marshall ve věku 90 let zemřel a Anna Nicole, která nebyla zahrnuta v závěti, rozjela s jeho rodinou soud o dědictví. Spory se vlekly 11 let a vdova je prohrála, rozhodně si ale nežila špatně. Po Howardově smrti se také svěřila, že spolu nikdy neměli sex a na ústa ho políbila ani ne desetkrát.

Jayne, nebo Marilyn?

Anna Nicole Smith, vlastním jménem Vicki Lynn Hogan, sice začínala jako striptýzová tanečnice, přesto uměla své přednosti využít i jinak. V 25 letech se stala květnovou tváří Playboye a krátce poté dostala také smlouvu od značky Guess jeans. V reklamách tak nahradila Claudii Schiffer. Právě zde si fotografové všimli, že je velice podobná herečce a playmate z 50. let Jayne Mansfield, do které ji začali stylizovat. Většina lidí, včetně samotné Anny Nicole, byla ale přesvědčena, že se podobá spíš Marylin Monroe.

Jako tvář své kampaně si ji vybral i švédský oděvní gigant H & M. Její tvář tehdy shlížela z obřích billboardů ve velké části Evropy. Stala se také ústřední postavou kampaně organizace PETA zacílené na kožešiny a v pozdějších letech předváděla plus size oděvy na módních přehlídkách nejrůznějších značek. Největší slávu jí však zajistil titul Playmate roku 1993, vyhlášený magazínem Playboy.

Její smyslná vizáž jí otevřela dveře i do světa filmu. Zahrála si třeba v komedii Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas. Na plátně jí to ale moc nešlo. Nedopadlo to ani s její reality show The Anna Nicole Show, ve které diváci mohli sledovat její život a problémy, které řešila.

Nebylo cesty zpět

Raketový a snový vzestup vystřídal postupný pád do závislostí. Pouhé tři dny poté, co se roku 2006 stala matkou dcery Dannielynn (později se zjistilo, že otcem je fotograf Larry Birkhead), zemřel její 20letý syn Daniel Wayne Smith z prvního manželství. A to dokonce přímo před jejíma očima v pokoji v porodnici, kam ji přišel navštívit. Předávkoval se kombinací drog a antidepresiv.

Anna Nicole se po jeho smrti utápěla v depresích, které tlumila silnými léky. Není divu, že půl roku nato zemřela podobným způsobem i ona sama. Našli ji v bezvědomí v hotelovém pokoji, už se ji nepodařilo přivést k životu. Nějaký čas se spekulovalo, že ji zabila její zvětšená ňadra, ve skutečnosti ale zemřela na předávkování stejně jako její syn i její idol Marylin Monroe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám