Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to až k nevíře, ale právě uplynulo 40 let od premiéry dnes již kultovní americké komedie Policejní akademie. Film o partičce studentů, kteří se chtějí stát policisty, aniž by k tomu měli předpoklady, byl natolik úspěšný, že se dočkal šesti pokračování. Pojďte si s námi otestovat, kolik si toho o Policejní akademii pamatujete.

1. Jednou z nejvýraznějších postav je bezpochyby rebel Carey Mahoney, který usiluje o to, aby byl z akademie vyhozen. V kolika ze sedmi filmů se objevil?
2. Postavu průšviháře Mahoneyho si zahrál Steve Guttenberg. O roli se ovšem ucházel i herec, který se později proslavil spíše akčnějšími filmy... Který?
Foto: Profimedia.cz
3. Jednu z budoucích policistek si zahrála herečka, kterou později proslavil seriál Sex ve městě. Víte, která to byla?
4. Larvell Jones, kterého ztvárnil Michael Winslow, měl specifický talent. Herec jím oplývá doopravdy a dá se říct, že na něm postavil svou kariéru. O jakou schopnost šlo?
5. Nepopulárního kapitána Harrise v podání herce G. W. Baileyho si asi vybavíte všichni. S Guttenbergem si dva roky po natočení první Policejní akademie společně zahráli ještě v jednom slavném filmu. Ve kterém?
Foto: Profimedia.cz
6. Velkým fanouškem série je i jeden americký exprezident. Tušíte, který?
7. Drsná poručice Callahan v podání herečky Leslie Easterbrook je ve filmu za sexbombu. Její křestní jméno ale poprvé zazní až v šestém filmu této série. Vybavíte si ho?
8. Malý vzrůst a vysoký hlásek nejsou zrovna ideální předpoklady pro to, stát se policistkou. Jistě už jste pochopili, že je řeč o kudrnaté Laverne Hooks. Znáte jméno herečky, která ji ztvárnila?
Foto: Profimedia.cz
9. Ve čtvrtém filmu série se objevila i herečka, která byla později oceněna Zlatým glóbem a nominována na Oscara a stala se sex-symbolem. Víte, kdo to byl?
10. Kterého z hlavních hrdinů jsme ve „trojce“ viděli v dámských šatech?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám