Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je půvabná, zajímavá a vypadá jako vílí princezna. Přesto se Fleur Van Der Ven už odmalička potýká s šikanou kvůli vzhledu. Je totiž albínka, a zatímco v dětství jí nadávali, dnes ji muži sexualizují.

Do sedmi let si neuvědomovala, že se nějak liší. To přišlo, až když se jí děti začaly stranit a volaly na ni, že je upírka nebo duch. Často si Fleur dobíraly, což vedlo k tomu, že si později obarvila vlasy a začala používat řasenku, aby skryla bílé řasy.

„Nejvíc mě šikanovali v dospívání. Pamatuji si jednu skupinu holek, která mě prostě nenechala, abych s nimi seděla,“ zavzpomínala. „Děti ze mě zase měly strach, což bylo dost kruté.“

V 15 letech se Fleur rozhodla, že toho má dost, přestala se barvit a líčit. Nyní již hrdě vystavuje na odiv svou jedinečnou hřívu a bledou pleť.

Zvednout sebevědomí jí pomohlo také to, že ji na ulici začali zastavovat s tím, že vypadá jako Elsa z pohádky Ledové království. Zažívá ale bohužel i zcela jiné reakce na svůj vzhled.

Muži mívají nevhodné poznámky, že se jim líbí, jak vypadá nevinně a čistě. Na sociální síti dokonce musela začít používat filtry a mazat nechutné komentáře.

„Muži mě často sexualizují, což je něco, co jsem nečekala. Je to odporné. Někteří se mě třeba ptají na barvu pubického ochlupení nebo mi píšou, jak vždycky chtěli spát s albínkou,“ uvedla Holanďanka šokovaně.

Fleur už si dávno přestala lámat hlavu s tím, co o ní jiní říkají. A i když ji občas některé hanlivé komentáře zasáhnou, už svou pravou tvář nehodlá skrývat za make-up a barvy na vlasy.

Související témata:
Fleur Van Der Ven
Albinismus
Sexualizace

Reklama

Další články

Načítám