Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká zpěvačka Cat Janice (31) svým osudem dojímá celý svět. V současné době prohrává svůj boj s rakovinou, a tak se rozhodla vypustit do světa píseň, která by zajistila získání financí pro jejího sedmiletého syna. Skladba má ohromný úspěch.

Obyvatelka Washingtonu si v listopadu roku 2021 poprvé nahmatala bulku na krku. Když se na jaře následujícího roku bulka zvětšovala a byla tvrdá na dotek, vyrazila Cat Janice k lékařům, kteří jí diagnostikovali sarkom, vzácný zhoubný nádor. Po operaci, chemoterapii a ozařování si 22. července vyslechla zprávu, že je v remisi. Nemoc se ale bohužel vrátila, o rok později v červnu Cat svým sledujícím na sociální síti oznámila, že rakovina tentokrát postihla plíce. Držitelka Washington Area Music Award se nevzdávala a i podruhé s nemocí bojovala.

„Když shodou okolností vydáte píseň o ztrátě vlasů v den, kdy vám vlasy skutečně vypadnou,“ napsala například k videu, na kterém dokumentovala ztrátu vlasů. V lednu 2024 fanoušky šokovala smutnou zprávou o tom, že svůj boj bohužel prohrává. „Nádory se v podstatě přes noc ztrojnásobily,“ uvedla. 10. ledna se přesunula do domácí péče a vyslovila své poslední přání. „Všichni vědí, že jsem nějakou dobu bojovala s rakovinou a chtěla jsem vydat tuto píseň a streamovat ji. Doufám, že se vám bude líbit. Nevím, jestli tu stále budu, až píseň vyjde, tak ji dáme ven,“ řekla Cat.

Když na tom byla Cat ještě lépe, stále skládala a nahrávala písně.

Song „Dance You Outta My Head“ vznikl loni na jaře, když zpěvačka se svým synem jela autem a napadl ji základ. Dokončila ji o několik měsíců později. „Mojí poslední radostí by bylo, kdybyste si mou píseň předem uložili k mému odkazu a streamovali ji, protože všechny prostředky půjdou rovnou mému sedmiletému synovi, kterého tu za sebou zanechávám,“ svěřila fanouškům.

Jaké pak bylo její překvapení, když se 23. ledna dozvěděla, že ji iTunes označili v příspěvku, který její píseň zařadil do hitparád. V současné době už má přes milion přehrátí, z čehož je Cat nadšená. „Chtěla jsem jen vydat něco zábavného a pozitivního. Moje umění je vše, co tady mohu zanechat,“ nechala se slyšet hudebnice.

Reklama

Další články

Načítám