Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako většina z nás, i body positive influencerka Danae Mercer Ricci vyrostla na časopisech, na jejichž obálkách se objevovaly jenom naprosto dokonalé ženy s perfektní pletí. Dnes na přebalech magazínů pózuje sama a hrdě vystavuje na odiv svou celulitidu.

Danae je na sociálních sítích velmi transparentní, ukazuje své tělo, jaké je. S povislou nebo pomerančovou kůží. Vysloužila si za to mnoho ohlasů a snaží se povzbudit ženy, které byly vychovány v tom, že by měly svá těla za jejich nedokonalosti nenávidět.

Šestatřicetiletá novinářka si v mládí prošla poruchou příjmu potravy jen proto, že se neustále srovnávala s modelkami z novin.

Od té doby se ale leccos změnilo a magazínům už nekralují dokonalá těla. Boří se stereotypy a stále častěji jsou vidět ta, která se nějak liší.

A takové má i Danae, která se nechala pro Times Magazine zvěčnit bez retuše. „Myslím, že kdyby moje mladší já vidělo tenhle přebal, zbláznilo by se, protože jako malí jsme v časopisech nikdy nevídali celulitidu,“ řekla Daily Staru.

Když byla malá, mluvilo se o celulitidě pouze v negativním kontextu. Byla vnímána jako něco, za co by se měl člověk stydět.

Ačkoliv není žádná boubelka, na břiše má Danae už od mládí pár faldíků, za které se styděla. Dnes má sebevědomí na to je předvést.

A to i díky manželovi, který je jejím největším fanouškem. Fotografii z Times, na které se Danae drží za stehno s pomerančovou kůží, si dokonce nechal zarámovat a vyvěsit v hale jejich domu.

Influencerka doufá, že tím podpoří nejen ženy svého věku, aby se měly rády se vším všudy, ale také náctiletá děvčata, která to, jak ví z vlastní zkušenosti, velmi potřebují.

Související témata:
Danae Mercer Ricci

Další články

Načítám