Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Paul Bibby z Chelmsfordu v Essexu zdobí svůj dům světýlky každé Vánoce posledních 18 let. Letos se ale opravdu překonal. Rozvěsil neuvěřitelných 70 tisíc žárovek, ačkoliv bude za elektřinu platit astronomické částky.

Paul je ve svém městě legendou. Opravdu miluje Vánoce, a je to znát. Letos rozvěsil na 30 tisíc světýlek se 70 tisíci žárovkami, včetně obřího perníčku, louskáčka a vánočního stromku. Nechybí ani nafukovací Santa, tučňák, lední medvěd, sob nebo pes.

Nafouknout a vyfouknout všechny dekorace trvá denně Paulovi a jeho synu Aaronovi 45 minut. Loni ho elektřina za prosinec vyšla v přepočtu na 8,5 tisíce korun, a letos to možná bude ještě víc. Paul by ale neměnil.

„Zdobit dům na Vánoce je pro mě každoročně jako skládat puzzle. Na jednoho člověka je toho dost, ale miluji to,“ tvrdí Bibby, který zároveň na plný úvazek pečuje o svého syna.

Paul začal s výzdobou v roce 2005 s jedním světelným řetězem. Každý rok přidával víc a víc. I letos přidal nějaké řetězy a sněhuláka.

Už čtvrtým rokem navíc vybírá peníze pro dobrou věc, pro místní Essex & Herts Air Ambulance. „Lidé mi říkají, že jsem blázen, ale já to dělám s dobrým úmyslem. Jednou jejich služby můžu potřebovat,“ okomentoval sbírku.

Na jeho dům se jezdí dívat nejen místní, ale i lidé z okolních měst. Měl i návštěvníky až z Jihoafrické republiky. A přislíbil, že dokud bude schopen vylézt na žebřík, bude svůj dům zdobit dál a dál rozdávat radost.

Související témata:
Paul Bibby

Reklama

Další články

Načítám