Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neuvěřitelnou sílu vůle poprat se s nelehkým osudem, který jí byl dán do vínku, projevuje pětadvacetiletá Briel Adams-Wheatley z amerického Utahu. Mladá žena, která se narodila v Brazílii s Hanhartovým syndromem a později byla adoptována americkou rodinou, sklízí obrovský úspěch na sociálních sítích. Jen na TikToku ji sleduje 4,6 milionu lidí!

@no_limbs_

We can’t be friends 🌸 #fyp #trend #viral #arianagrande #wecantbefriends #makeup #makeuptutorial

♬ youll never know - 🪽

Briel, jež aktuálně žije v Salt Lake City se svým manželem Adamem a psem jménem Malibu, vytváří videoobsah včetně tanečních videí a make-up tutorialů. To vše přitom zvládá bravurně i bez končetin. Žena trpí zmiňovaným syndromem, který je vzácným vrozeným genetickým onemocněním ovlivňujícím právě vývoj končetin. Příčina jeho vzniku přitom není známa.

Velký ohlas získalo například její video, kde se líčí po vzoru zpěvačky Ariany Grande. Lidé jsou z jejích dovedností nadšeni a mnozí se shodují, že se takto nedovedou nalíčit ani s rukama. Briel s zároveň identifikuje jako transgender, kdy se svými sledujícími rovněž sdílela proces své přeměny. Od té doby má prý i mnohem větší sebevědomí.

Navzdory svému hendikepu je Briel zcela samostatná. Pomocí tyče a úst se zvládá obléknout, dokáže překonat schody či psát textovky svým přátelům a rodině ústy. „Nenosím protézy. Lékaři pořád říkají, že je nelze ani kam připojit, tak jaký to má smysl,“ řekla v nedávném podcastu. Vše ovšem bere naprosto s nadhledem, protože je podle svých slov natolik nezávislá, že je ani nepotřebuje.

Související témata:
Briel Adams-Wheatley

Reklama

Další články

Načítám