Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka pořadu BBC Breakfast Rachel Burden promluvila o svém „sobeckém“ rozhodnutí stát se počtvrté matkou v 41 letech. Uvedla, že bylo bláhové si myslet, že to zvládne bez problému, a popsala zdravotní komplikace.

Byla už trojnásobnou maminkou, když počtvrté otěhotněla. O dalším dítěti s manželem novinářem Lukem Mendhamem dlouho debatovali, a když se na to Rachel dívá s odstupem, prý došla k velmi sobeckému rozhodnutí.

Dle vlastních slov si „arogantně“ myslela, že těhotenství proběhne stejně v pohodě jako tři předchozí. Opak byl ale pravdou. Netrvalo dlouho a Rachel diagnostikovali preeklampsii, což zapříčinilo, že se její syn Henry narodil v 31. týdnu.

Nevážil ani 1,5 kila, ale jinak byl zdravý. Naštěstí měli se synem k dispozici skvělou zdravotní péči, ale v nemocnici si chlapec pobyl 8 týdnů. Syna museli krmit hadičkami a vypiplat ho alespoň do normální novorozenecké váhy.

„Dodnes si pamatuji, jak byl maličký. Jeho kůže byla tak tenká, nebyla zcela vyvinutá, protože měl být ještě v bříšku,“ doplnila dnes osmačtyřicetiletá moderátorka, která je hlavně vděčná, že je Henry zdravý.

Související témata:
Rachel Burden
Předčasný porod

Reklama

Další články

Načítám