Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rebecca Butcher se narodila s Polandovým syndromem, vzácnou anomálií, kvůli které má jedno prso velikosti DD a druhé skoro není vidět. V 16 letech jí lékaři nabídli zdarma implantát, aby měla prsa souměrná, Rebecca však s díky odmítla a raději se naučila vyzdvihovat svou jedinečnost.

Co by za „boob job“ zdarma některé ženy daly, že? Šestadvacetiletá brunetka ale není jednou z nich. „Prostě mi nepřipadalo, že ho potřebuji, a nelituji toho,“ uvedla k nabídce na implantát.

„Jsem ráda, že mohu dělat modeling a podporovat ostatní ženy, aby se samy sobě líbily, jaké jsou,“ dodala modelka ze South Yorks.

Také si dobře uvědomuje, že by většina žen s podobnou kondicí měla problém, ale Rebecca nechtěla nic riskovat, protože podle ní ani implantáty nevydrží věčně.

Když Butcher dospívala, všimla si, že ostatním děvčatům rostou ňadra souměrně, zatímco jí nikoliv. Ačkoliv jí plastiku nabídli už v 16, definitivní diagnózu jí sdělili ve 20 letech. Tehdy přišli na to, že se jí jeden sval nevyvinul, jak měl.

Lékaři jí nejprve tvrdili, že je vše v pořádku a prsa se časem „srovnají“. Po doktorech strávila hodně času, všichni ale říkali to samé.

Až brouzdání na internetu ji dovedlo na Polandův syndrom. A zjistila, že má prakticky dvě možnosti. Nechat si jedno prso zvětšit, nebo druhé zmenšit. Rebecca se ale nechtěla měnit. Chtěla pouze znát příčinu své deformace.

Konečně vše pochopila a přijala se. Dnes je na plný úvazek modelkou. Pracuje i pro velké kosmetické značky. A je také ambasadorkou organizace PIP UK, která podporuje právě lidi s tímto syndromem. Pod její záštitou šla v březnu přehlídku za účelem šíření osvěty a výdělku pro dobrou věc.

Bohužel ani Rebecca se však neobejde bez haterů na sociální síti. „Většinou je jednoduše blokuji a ignoruji. Nijak mě to neznepokojuje, protože se to děje tolik, že jsem si na to zvykla. Ale samozřejmě bychom si jako ženy na něco takového neměly zvykat,“ nechala se slyšet.

Související témata:
Rebecca Butcher (influencerka)
Anomálie

Reklama

Další články

Načítám