Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kanaďanka Gennevieve Vaillancourt má bradku, kterou si odmítá holit. A že je pořádná. Dříve si vousy holila pravidelně, protože se za ně styděla, dnes je ale všechno jinak i navzdory tomu, že jí kvůli ochlupení v obličeji občas nadávají.

Vousy začaly Gennevieve růst už ve 14 letech. Nejprve si pěstovala knírek, ale když to vedlo ve škole k šikaně, raději ho depilovala.

Ve 20 letech jí diagnostikovali syndrom polycystických vaječníků, hormonální problémy mohou vést i k nadměrnému růstu ochlupení. Gennevieve se léta nenáviděla a svou „nedokonalost“ skrývala, jak to šlo.

Ve škole ji šikanovali, v zaměstnání jí nadávali, dokonce i na ulici na ni pokřikovali nejrůznější vulgarismy. Až toho bývalá prodavačka měla jednou dost.

„Když jsem odsuzování ostatních konečně hodila za hlavu, přestala jsem se stydět,“ popsala Gennevieve. Na Instagramu a ve skupinách pro ženy začala sdílet selfie a mluvit o svých vousech. To jí velmi pomohlo, a dokonce povzbudila i ostatní.

Když se přestala holit úplně, sice zaujala nějaké hatery, ale sama je mnohem spokojenější. „Občas na mě lidi civí nebo si mě snaží vyfotit, ale spíš mě lidé podporují,“ nechala se slyšet.

Kromě toho, že je maminkou, se z ní stala také koučka, která učí lidi, jak získat zpět ztracené sebevědomí. Jak je vidět, všechno zlé je opravdu nakonec k něčemu dobré.

Související témata:
Gennevieve Vaillancourt

Reklama

Další články

Načítám