Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Esther Calixte-Bea se ve 22 letech rozhodla přestat se holit. Jednoduše už ji to unavovalo. Dnes je to pět let, co nechává své ochlupení růst volně, a nemůže si stěžovat. Spokojená je i přesto, že má chlupatý také hrudník.

Esther dokonce tvrdí, že si nyní přijde víc sexy, než když se holila, ačkoliv partnerský život jí to trochu stěžuje. Mužům většinou vadí, že je „příliš zarostlá“, takové ale aktivistka z Kanady pouští k vodě.

„Jednou jsem byla na rande s týpkem, co prohlásil, že by nikdy nechodil s ženou, která je chlupatější než on,“ uvedla pro web whatsthejam.com.

Jak nejspíš správně hádáte, dotyčný si u Esther moc nešplhnul, a tak to s ním okamžitě ukončila. Na druhou stranu je ale i mnoho mužů, kterým ochlupení na ženách nevadí.

Dokonce popsala, jak se do ní jeden zamiloval, aniž by věděl, že má chlupy na hrudi. A protože ona jeho city nesdílela, řekla mu o tom a doufala, že ho tím odradí. To se ale nestalo, chlapíkovi to nevadilo, což Esther šokovalo. S ničím takovým se prý do té doby nesetkala.

Jako černoška má Esther dle vlastních slov tvrdé a silné chlupy, a čím víc se holila, tím víc jí rostly a byly silnější. Nakonec z toho málem zešílela a na depilaci se rozhodla vykašlat úplně.

„Od malička mě učili, že se musím holit, protože jsem žena, a já to nikdy nezpochybňovala. Ale pak jsem si uvědomila, že to není můj výmysl, že mě k tomu vede společnost,“ popsala boj proti standardům krásy.

Kvůli ochlupení ji šikanovali už v dětství a s negativními komentáři se potýká dodnes. Na střední své tělo dokonce pečlivě skrývala, aby si ochlupení nikdo nevšiml.

Dnes už ale se sebevědomím nemá problém. A zařekla se, že se žiletky už nikdy nedotkne. Nemá prý důvod nenávidět své ochlupení a je takhle šťastnější.

„Pokud dáte průchod tomu, jací doopravdy jste, budete silnější,“ radí ostatním. Je nesmírně důležité si věřit, aby nás nesemlela očekávání druhých. A to pro naše fyzické i duševní zdraví,“ myslí si Esther.

Související témata:
Esther Calixte-Bea

Reklama

Další články

Načítám