Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Josh Ryan Evans hrál dětskou verzi Grinche ve stejnojmenném vánočním filmu s Jimem Carreym. Herec trpěl nemocí zvanou achondroplázie, formou trpaslictví, která vedla k četným zdravotním problémům.

Ačkoliv hrál osmiletého Grinche, bylo Joshovi v době natáčení 18 let. K hraní se dostal ve 12 a kromě Grinche působil ještě v americkém seriálu Passions. Bohužel šlo o jeho jediné dvě role.

Josh zemřel předčasně během lékařského zákroku, na komplikace spojené s vrozenou srdeční vadou. Bylo mu pouhých 20 let.

Během života se kvůli své kondici potýkal s řadou zdravotních problémů. Oporou mu byl právě zábavní průmysl, do kterého se úplně zamiloval.

„Sledování filmů bylo mým únikem od reality. Věděl jsem, že pokud bych to dokázal, pomoci alespoň jednomu člověku uniknout od reality, jako filmy pomohly mně, byl by to skvělý způsob, jak strávit život,“ nechal se slyšet.

V den jeho smrti došlo ke sletu děsivých náhod. Jeho postava v seriálu Passions, panenka Timmy Lenox, zemřela. Díl s její smrtí byl odvysílán právě v den, kdy zesnul i Josh. Vše bylo naplánováno týdny dopředu a jeho postava se měla po čase vrátit. To se bohužel nestalo.

Měl sice krátký život, ale prožil ho naplno. Ze své vady udělal přednost. Psali mu role na míru a věnoval se i dabingu. „Kdybych byl další blond herec s hnědýma očima, přešli by mě bez povšimnutí, ale takhle si mě lidé zapamatovali,“ bral vždy život pozitivně.

Související témata:
Josh Ryan Evans

Reklama

Další články

Načítám