Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vosk, žiletka, pinzeta, to vše jsou nástroje, které už Eldina Jaganjac nepoužívá. Jednatřicetiletá influencerka z Dánska má srostlé obočí a knírek, ale upravovat nebo depilovat se v obličeji už nehodlá. A dokonce tvrdí, že od té doby, co dala průchod své přirozenosti, se jí život v mnoha ohledech zlepšil.

Lidé na ni často zírají, hlavně náctiletí chlapci, ale většina jí spíš vyjadřuje sympatie. Chce to odvahu vyčnívat z davu a ta Eldině rozhodně nechybí.

Přestala se holit v roce 2020, když si uvědomila, že s ochlupením nebude o nic méně ženou, než když je oholená. Chlupy si nechává růst volně nejen na obličeji, ale také na nohou a zbytku těla. Srostlé obočí a knírek jsou nicméně nejvíc nápadné.

„V porovnání s muži se od nás očekává, že budeme investovat hromadu peněz a času do údržby našeho zevnějšku. Pokud si muž netrhá obočí, nikomu to zvláštní nepřipadá,“ nechala se slyšet Eldina.

Holit se přestala před čtyřmi lety a doufá, že k podobnému kroku inspiruje i další. Ne že by byla zcela proti depilaci a úpravě ochlupení, ale chce, aby i další dívky věděly, že mají možnost volby.

„Nebudete méně žena jen proto, že máte viditelné ochlupení. Měli bychom si jako společnost položit otázku, proč je pro nás tak důležité, aby byly ženy bez ochlupení. Myslím, že jsou mnohem důležitější věci, na které bychom se měli zaměřit,“ vyzývá k zamyšlení na svých sociálních sítích.

A jak to vidíte vy, milí čtenáři, myslíte si, že by se ženy měly holit? Hlasujte v naší anketě!

Myslíte si, že by ženy měly být bez ochlupení?
Ano, zarostlé se mi nelíbí.
34,5 %
Ne, ať jsou klidně přirozené.
8,9 %
Je to každého věc.
56,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13595 čtenářů.
Související témata:
Eldina Jaganjac

Reklama

Další články

Načítám