Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miss Nepál Jane Dipika Garrett se zapsala do historie jako první plus size soutěžící v Miss Universe. Přestože je to velký úspěch, stejně musela vyslechnout kruté hejty na svou váhu.

Jane zaujala začátkem měsíce na Miss Universe v El Salvadoru. Samu sebe popsala dvaadvacetiletá brunetka jako ženu s křivkami, která nesplňuje běžné standardy krásy.

Mezi soutěžícími se rychle stala favoritkou fanoušků na sociálních sítích a v soutěži skončila v top 20. Samotnou ji překvapilo, jak daleko se dostala.

„Měla jsem nejhlasitější aplaus ze všech soutěžících. Byl to pro mě zlomový moment. A nejen pro mě. Celá společnost může vidět opravdový rozměr krásy,“ uvedla pro Fox News.

Bohužel, najdou se i tací, kteří mají jiný názor a dávají ho hlasitě najevo, především online. „Četla jsem od haterů komentáře, že vypadám jako velryba nebo že jsem nechutná a chce se jim ze mě zvracet. Že promuji obezitu nebo proč nejdu do fitka,“ přiznala.

Jane bohužel trpí syndromem polycystických vaječníků, který může způsobit mimo jiné neplodnost nebo přibírání na váze. „Hned přiberu, stačí, abych se podívala na dort,“ argumentuje Jane.

V minulosti držela kvůli váze hladovky. Nejednou se potýkala s poruchami příjmu potravy a psychickými problémy. „Prostě jsem chtěla být modelkou. Děvčata kolem mě byla velmi štíhlá, pořád jsem se s nimi srovnávala a nepřipadala si dost dobrá,“ popsala období svého dospívání.

Náročné období Jane ale nakonec překonala a naučila se mít ráda takovou, jaká je. „Musíte se zkrátka cítit dobře ve svém vlastním těle,“ dodala s tím, že zprávy od internetových trollů jednoduše maže.

„Lidé umí být velmi krutí, ale neberu si to k srdci,“ dodala s tím, že aby se jí komentáře nedostaly pod kůži, snaží se o pravidelnou duševní hygienu. Často medituje a jí zdravou stravu, aby byla v pohodě nejen fyzicky, ale hlavně psychicky.

Související témata:
Jane Dipika Garrett

Reklama

Další články

Načítám