Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Caroline Duddridge udělala loni na Vánoce celkem haló, když své rodině naúčtovala štědrovečerní večeři. Na sociálních sítích z toho byl okamžitě virál, a i když Caroline někteří dost kritizovali, stála si za tím, že udělala správně. Ba co víc, letos to udělala stejně, a dokonce zdražila.

Inflace se dotkla každého, nemyslete si. S rostoucími cenami potravin musela i Caroline přitvrdit. Své rodině a přátelům účtuje hostinu na Štědrý den už šest let. Dokonce má pro ně deadline. Pokud od příbuzných nemá 1. prosince peníze na účtu, nejsou zváni.

„Pokaždé někdo remcá s tím, že také živí rodinu, ale to není můj problém,“ uvedla loni pro BBC 5 Live.

Loni účtovala svým dvěma synům v přepočtu 426 korun a třem dcerám 384 korun. Za vnoučata pak chtěla 70–140 korun, podle věku.

Letos dcerám zvýšila cenu o 60 korun na hlavu, ale i tak to nejspíš nepokrylo výdaje. „Je příšerné, jak vše podražilo. Nakoupíte pár drobností a hned jste v tom za tisíce (korun pozn.). A to ani nemáte plný košík a nakupujete jen běžné potraviny, ne na Vánoce,“ uvedla letos před svátky.

Každý rok je u Caroline sendvičový bufet, pečený krocan s nádivkou a hromada cukroví. Každý člen rodiny si pak může odnést zbytky s sebou.

Ačkoliv ji mnoho lidí online trollilo, že je „skrblík“, našli se i ti, kterým přišlo jako dobrý nápad vykalkulovat příbuzným hostinu.

„Spoustě lidem se to opravdu líbilo. Někteří se dokonce nechali slyšet, že to doma zavedou stejně,“ dodala paní Duddridge na závěr. A co vy, šli byste do toho také a naúčtovali rodině štědrovečerní večeři? Hlasujte v naší anketě!

Vykalkulovali byste příbuzným štědrovečerní večeři?
Ani omylem! Jsou zváni, tak platím já.
84 %
Klidně, je to fajn nápad!
16 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9585 čtenářů.
Související témata:
Caroline Duddridge

Reklama

Další články

Načítám