Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Uršula Kluková (82) má za sebou těžké období, kdy jí odešel její blízký parťák. Do toho se rozhodla prodat svůj rodný dům, na který již zkrátka nemá síly. V historickém domě na náměstí v Broumově, který vlastní už přes třicet let, má ale svůj útulný byteček, kam náš štáb pozvala. Přiznala, že loučení pro ni je velmi emotivní záležitostí.

„Já jsem už přece jen stará a teď jsem se po asi deseti letech skutečně rozhodla, že ten dům prodám. Jenomže mám podmínku. Chci, aby to do rukou dostal někdo, kdo k tomu bude mít takový vztah, jaký mám já. Mně by bylo strašně líto, kdyby to někdo přestavoval,“ svěřila se herečka v novém dílu Retrojízdy.

Řeč došla i na její vztah s kamarádem Jiřím Krampolem (85), který s ní nemluví, a objasnila nám, jak to s jejich vztahem bylo. Řeč došla i na to, zda by jim to po smrti partnerů nefungovalo až „na stará kolena“. Dokonce jsme se dozvěděli, kdo je její vysněný typ muže.

Během rozsáhlého rozhovoru zavzpomínala Kluková i na Miloslava Šimka a jejich společně strávená léta na chalupě. Prozradila nám, že i přes velmi blízký vztah si se známým komikem téměř celou dobu vykala. „On byl nepřístupný a my jsme z něj měli trochu vítr. Když jsem byla v Semaforu rok, tak jsem si myslela, že bychom si mohli potykat, to jsme měli zrovna nějakou premiéru. Tak mu říkám ‚Slávku, neměli bychom si už tykat. Jsem tady už rok a jako žena vám nabízím tykání?‘ a on se na mě podíval a říká ‚Tak podívejte se, Uršulo, s vámi já si tykat nebudu. Vy jste drzá a za chvíli byste mi přerostla přes hlavu‘,“ rozpovídala se.

Kluková nám také prozradila, že už dnes chce hrát jen malé role. Zmínila, že novácký seriál Doktoři z Počátků jí málem stál život. „Já jsem měla otravu žaludku, vyhřezlou plotýnku. Tenkrát mě vozili ze špitálu na plac,“ zavzpomínala. A připomněla svou roli v moderním pokračování Léta s kovbojem, tedy Léta s gentlemanem, kde měla, jak říká, okenní roli. Příběh Hanzlíkova filmu ale podle herečky postrádal pointu. „Ono to bylo špatně natočený a ta pointa tam nebyla. A to ten film režíroval Jirka Adamec,“ konstatovala.

V nejnovějším vydání Retrojízdy mluví herečka také o tom, koho po dlouhá léta tajně milovala. Pustit si ji můžete ve videu v úvodu nebo ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Další články

Načítám