Hlavní obsah
Článek

Pojďme si říci, jak se postarat o to, abychom si tvořili dostatek kolagenu i ve zralém věku. Vyplatí se nám to. Víte, že kolagen si vytváříme sami? Pravda, během stárnutí ho tvoříme méně než zamlada, ale jeho tvorbu můžeme zvýšit. Pojďme si říci, jak se postarat o to, abychom si tvořili dostatek kolagenu i ve zralém věku. Vyplatí se nám to.

Jak stárneme, tvoříme kolagenu méně

Kolagen je pojivová bílkovina, kterou potřebujeme, bez kolagenu bychom nemohli žít. Denně si sami vytváříme kolagenu zhruba 1% naší hmotnosti. Kolagen tvoří výstelku našich cév, kolagen vyztužuje pokožku, je nutný pro správnou činnost vazů, svalů, kloubů.

Kolagen společně s elastinem dodává kůži elasticitu, jemnost.

Jak stárneme, tak kolagenu vytváříme méně.

Jak zvýšíme tvorbu kolagenu?

Když kolagen jen sníte, tak malou část tělo snad využije, ale doplňováním kolagenu nepodpoříte tělo, aby vám ho vyrobilo více.

Proto volím moudřejší cestu a sice, že se starám o to, aby mé tělo tvořilo dostatek kolagenu samo. Tělo vám za to bude vděčné a celkově to pocítíte v mnoha dalších žádoucích aspektech, než jen v tom, že budete mít více kolagenu.

A čím si v 50ti zvyšuji tvorbu kolagenu já?

VITAMÍN C užívám ve vyšším množství několikrát během dne. Dlouhodobě jím vysoké dávky vitamínu C. Vitamín C je základním prekurzorem k výrobě kolagenu. Navíc vyšší množství vitamínu C podpoří tvorbu karnitinu a díky tomu mám více energie a rychleji spaluji tuky. A kdo by v 50ti nechtěl dobře vypadat, mít energii a dobře spalovat?

Foto: Ivana Kyselková
Pycnogenol v maxi koncentraci: www.vlasyvyziva.cz

PYCNOGENOL je doplněk stravy, který prodlužuje využití vitamínu C v těle, mírní poškozování kolagenu, silný antioxidant, mírní drobné záněty nejen v žilách, ale v ve vlásečnicích. Já užívám mezi 500-1000mg pycnogenolu denně. Za smysluplnou považuji dávku 250mg pycnogenolu.

PYCNOGENOL totiž zároveň může bránit degenerativním procesům v žilách a cévách, které kolagen narušují a podporuje dýchání. Zvláště alergici a astmatici teď na jaře ocení pycnogenol jako přírodního pomocníka na snižování alergií.

PYCNOGENOL může rovněž snížit uvolňování histaminu, což v období intenzivního kvetení ocení.

Ale stav pleti a vlasů závisí na celém spektru mikroživin, které obsahuje mnou vytvořený HAIRBALANCE. Obsahuje třeba všechny formy organické síry nutné pro výrobu keratinu (stavební bílkovina vlasů). Protože, kdo by nechtěl zlepšit stav svých vlasů, které se nám s léty též horší.

Foto: Ivana Kyselková
HAIRBALANCE to nejvíc pro vlasy www.vlasyvyziva.cz

Doufám, že jsem Vás tímto článkem obohatila, když byste se chtěli zeptat, tak mi pište na info@vlasyvyziva.cz

Ivana Kyselková

Mgr. Ivana Kyselková

tvůrce HAIRBALANCE a mnoha dalšího

info@vlasyvyziva.cz

Další články

Načítám