Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Světovým rekordem se tentokrát může pochlubit Česko. Přesněji řečeno Pardubický kraj. V malé horské obci Dolní Morava totiž narazíte na nejdelší visutý most na světě. Z dálky celkem nenápadný most nese ale světové jméno a po svém otevření doslova obletěl svět.

Sky Bridge 721 je i po dvou letech provozu světovou jedničkou.

O visuté lávce Sky Bridge 721 slyšeli až na americkém kontinentu, kde se probojoval až na titulku světoznámého magazínu TIME. Zařadil se tak mezi 50 míst světa, která stojí za to vidět. A další rekordní zápis zajistil elitní akrobatický pilot Martin Šonka, který se stal prvním v Česku, kdo podletěl most. Jak sám říká: „Pod mostem jsem létal mnohokrát, v Česku to ale bylo poprvé. Věděl jsem, že je to skvělá lokace, kde se budu moct fantasticky vyřádit.“ Pod mostem Martin proletěl úctyhodnou rychlostí 350 kilometrů za hodinu, a navíc si cestou střihl parádní akrobatickou show.

Foto: Horský resort Dolní Morava
Sky Bridge 721 propojuje dva horské hřebeny v neuvěřitelné délce 721 metrů.

Sky Bridge 721 můžete navštívit už téměř dva roky na Dolní Moravě a v pondělí 13. 5. oslaví své druhé narozeniny. Za tu dobu přivítal tisíce návštěvníků z Česka i zahraničí, některé až z dalekých Filipín nebo Indie, a byl také svědkem nejedné žádosti o ruku. Most doposud nezná soupeře, přestože každým rokem vznikají v různých koutech světa podobné projekty, zatím však s kratší délkou. Pokud jste ho do této chvíle nezařadili mezi své výletní cíle, určitě to napravte. Je otevřený celoročně a rozhodně stojí za návštěvu v každém ročním období.

Foto: Horský resort Dolní Morava
Na visutý most můžete vyrazit i s těmi nejmenšími dětmi.

Ocelový chodník je široký jen něco přes jeden metr. Pokud se vám podaří dojít alespoň do jeho poloviny, budete se moci pod svýma nohama dívat do hloubky 95 metrů. Most je zavěšený mezi dvěma horskými hřebeny a přejít vám ho nebude trvat déle než 30 minut. Jeho bytelná konstrukce sice vyvolává důvěru, ale i přesto vás zřejmě bude lehce šimrat v břiše po celou dobu přechodu z jedné strany na druhou. Budete se procházet ve volném prostoru na pomezí mezi nebem a zemí v neuvěřitelné délce 721 metrů.

Foto: Horský resort Dolní Morava
Na most v létě navazuje naučné stezka Most času s nádhernými výhledy.

Z jeho návštěvy ale nemusíte mít strach. Vyrazit na něj můžete i s těmi nejmenšími dětmi. Navíc na něj v letní sezoně navazuje naučná stezka Most času, na které objevíte i velmi dobře zachovalý vojenský objekt z doby druhé světové války. K mostu se dostanete pohodlně lanovkou. A nádhernými výhledy vám rozhodně vezme dech.

Foto: Horský resort Dolní Morava
Při jeho přechodu se ocitnete až 95 metrů nad zemí.

Podrobnosti o návštěvě Sky Bridge 721 hledejte na www.dolnimorava.cz

Další články

Načítám