Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Kamil Střihavka jako Adam v Ráji. Přesně takovou netradiční roli má legenda české hudební scény v Lilith: Matce démonů, tedy v rockové opeře divadla tvůrců Milana Steigerwalda a Pavly Forest RockOpera Praha. Představení, ve kterém dá před Střihavkou přednost samotnému Luciferovi zpěvačka kapely Precedens Daniela Gildenlöw Langrová, se na jevišti pražských Holešovic odehraje ve čtvrtek 29. února.

Lilith: Matka démonů :: RockOpera Praha

První žena byla vytvořena z hlíny, ne z Adamova žebra. Vzepřela se svému protějšku i Bohu a utekla do pekla plodit démony. Zhruba tento příběh vypráví legenda o matce démonů Lilith. Námět se rozhodla zadaptovat RockOpera Praha a do titulní role obsadit současný hlas kapely Precedens Danielu Gildenlöw Langrovou.

Rocková opera Milana Steigerwalda a Pavly Forest Lilith: Matka démonů se na jeviště holešovického divadla vrátí už ve čtvrtek 29. února v 19 hodin a mimo Langrové se v ní divákům představí například Kamil Střihavka, kterého si diváci budou moci užít v netradiční roli - jako Adama v Ráji.

NA MISIONÁŘE NE

„Lilith se vzepřela, nechtěla s Adamem souložit v misionářské poloze, protože nerozuměla tomu, proč by měla spočinout pod ním, když byli oba stvořeni z hlíny. Adam se ji pokusil znásilnit, a proto uprchla a raději se spustila s Luciferem. Toho v naší opeře ztvárňuje Martin Sluka, jenž se alternuje se zpěvákem metalového Arakainu Janem Toužimským,“ přiblížila Pavla Forest, která v rockové opeře hraje Adamovu druhou partnerku Evu.

S BOHEM, NEBO PROTI NĚMU

Podle Forest bývá postava Lilith často vnímána velmi negativně. RockOpera Praha se ale na její příběh dívá jinak. „V Edenu jste mohli stát buď na straně Boha, nebo na opačném pólu. V Lilith: Matce démonů se zaobíráme stále aktuálním tématem svobody lidské bytosti. Zároveň jsme chtěli, aby v příběhu byla cítit ďábelská podstata lidstva,“ dodala výkonná ředitelka.

K Lilith: Matce démonů navíc v současnosti vzniká také videoklip, konkrétně k písni Eva. Jedná se o duet Pavly Forest a Kamila Střihavky a režírovat ho bude Nikita Dovzhenko, který se podílel například i na oceňovaném videoklipu RockOpery Praha k písni Pláč.

Další články

Načítám