Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Spisovatelku Sylvu Lauerovou proslavila už její prvotina, erotický román Hračka. Postupně se ale její portfolium rozšířilo na mnohem širší množství žánrů. Naposledy to byl detektivní román Hodina zmijí, který vydala loni. A čtenáři dosud netrpělivě čekají na jeho pokračování. Zatím ale mají smůlu.

„Je to prosté. Potřebuji si zkrátka odpočinout. Posledních pět let bylo pro mě hodně náročných. Osobně i zdravotně. Navíc každý má v životě období, kdy si potřebuje ujasnit priority a některé důležité věci přeskládat, a já právě jedno z takových období prožívám,“ vysvětlila Super.cz spisovatelka, proč pokračování nezvládla napsat v termínu, který slíbila.

„Moc mě mrzí, že svoje čtenáře zklamu. Vždycky jsem je ujišťovala, že jsou pro mě na prvním místě. Mé dilema ,psát, nebo nepsat‘ mě dokonce zahnalo tak daleko, že jsem řadu týdnů nebyla schopná spát. A přišlo rozhodnutí, že si nejprve musím uspořádat život, musím být absolutně v pohodě, abych pak mohla opět vytvořit nějaký skvělý román. A Odplata, volné pokračování Hodiny zmijí, by měla být skvělá. Takže věřím a doufám, že mi čtenáři odpustí a na Odplatu si počkají ještě jeden rok,“ dodala Lauerová.

A co ve svém životě plánuje změnit? „Vypadá to, že zamávám Seychelským ostrovům a z mého druhého domova se pro mne tak jako pro ostatní stane občasné dovolenkové místo, kam se odletím zahřát. Intenzivní cestování a opakované změny klimatu už ve mně nevzbuzují takové nadšení jako dřív,“ upřesnila.

Související témata:
Sylva Lauerová

Reklama

Další články

Načítám