Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bára Munzarová (52), která si hned po příchodu domů slastně sundá podprsenku, tančící Dana Syslová (78) nebo Vilma Cibulková (61) při meditaci. Mnoho slavných českých dam se spojilo a zahrály si v jedinečném klipu. A to i přesto, že se jmenuje Baba.

Píseň Baba začíná větou „když už nejsem holka, ale ještě nejsem baba“ a je o životě žen, které už překročily hranice jistého věku, ale rozhodně se ještě necítí staré. Objevily se v něm například Bára Munzarová, Vilma Cibulková, Marie Retková, Michaela Dolinová, Kristýna Frejová, Dana Syslová, Martina Hudečková, Ivana Andrlová, Lenka Termerová nebo Martina Jandová. Vystoupily v něm ale i jejich mladší kolegyně Ha Thanh Špetlíková nebo Petra Horváthová, aby si všechny společně uvědomily, jak je život krátký a pomíjivý.

A také jak se dá překonat spousta překážek, například i to, když má někdo nějaký hendikep. Protože „každá žena může být správná ‚BABA‘. I ta na vozíku…“, jak říkají slova nadačního fondu Melodio, pro který klip vznikl. Právě i jedna dáma na vozíčku totiž v klipu vystupuje a stává se inspirací pro ostatní.

Autorkou písně je Jana Rychterová, která v minulosti uspěla například díky písním pro ztrhané mámy Víno nebo songem o přechodu Klimakterická. Po takových tématech tak není divu, že dalším hitem se může stát i Baba.

„Celé jsem si to vysnila, včetně účasti slavných úžasných žen. Velmi příjemné bylo, že všechny herečky a moderátorky (které měly čas) nadšeně souhlasily a zúčastnily se bez nároku na honorář, aby podpořily myšlenku písničky. Oslovili jsme úspěšné české herečky, známé z divadla, filmu i televize, které se nebojí ukázat svou ‚obyčejnou‘ tvář a jít s kůží na trh a přitom mají srdce na správném místě,“ řekla Super.cz Jana Rychterová, podle které je píseň o vnitřním bezpečném světě každé ženy, ve kterém může být sama sebou. Zpívá ji se spoluzakladatelkou NF Melodio Šimonou Maškovou.

Zpěvačku Janu Rychterovou, která píseň složila, můžete naživo vidět 1. 5. na Dermacol Love Day a 13. 7. na Blue Style Prima Fest.

Reklama

Další články

Načítám