Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Publikum ji zná především z muzikálů, právě teď se znovu začínají hrát Bídníci, v nichž exceluje, ale krásná blondýna Tereza Mátlová (48) je vzděláním operní pěvkyně a této odnoží pěvecké profese se pořád věnuje.

Když jsme ji potkali na premiéře filmu Donšajni Jiřího Menzela (†82), tak trochu jsme čekali, že ji uvidíme i na filmovém plátně. Snímek se totiž odehrává v prostředí maloměstské operní scény a jejich hlavní hrdina v podání Jana Hartla ulítává na krásných a vnadných sopranistkách. A to je přesně Terezina parketa.

"Vidíte. Já sama nevím, proč mne neobsadil. A teď, když jsem film viděla, toho velmi lituji. Přitom se známe dlouhá léta. Překládala jsem ho do italštiny, když připravoval operu v italském Caglieri," svěřila Super.cz trochu se smutkem Tereza, která podotkla, že ale ve filmu hrají její kolegové z divadla v Ústí nad Labem, tak zatleskala a blahopřála aspoň jim.

Herecké výkony a práci svého oblíbeného režiséra přišel obdivovat také architekt Bořek Šípek. "Viděl jsem určitě všechny jeho filmy, ale nejraději mám pořád Ostře sledované vlaky. Viděl jsem je, když mi bylo dvacet, takže je to možná i z nostalgie," přiznal nám. Naopak například moderátorka Petra Svoboda začíná Menzelovu tvorbu teprve objevovat. "Po Obsluhoval jsem anglického krále byli Donšajni teprve druhý film, který jsem od něj viděla," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám