Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden ze dvou hlavních zpěváků irského boybandu Westlife překvapil fanoušky velmi smutnou zprávou. Kvůli vleklým zdravotním potížím musí opustit kapelu a neodcestuje na americké turné. V posledních letech prodělal několik různých operací.

Skupina Westlife vznikla už v roce 1998 a mezi její zakládající členy patřil právě i Mark Feehily. Pánové se rozešli v roce 2012, o šest let později se ale opět dali dohromady a od té doby s úspěchem vystupují. Před sebou mají historicky první turné po Spojených státech, toho se ale bohužel Mark nezúčastní. Ten už několik let bojuje s velkými zdravotními problémy a zatím je ve hvězdách, kdy a jestli vůbec se jeho stav zlepší.

Své problémy sám popsal fanouškům. „Všechno to začalo před třemi a půl lety, v srpnu roku 2020, kdy jsem podstoupil operaci. Během několika dnů jsem začal pociťovat velké bolesti a byl jsem převezen do nemocnice. Nakonec jsem v ten příšerný den skončil na jednotce intenzivní péče, kde jsem byl informován, že kvůli komplikacím po operaci se u mě rozvinula těžká sepse, život ohrožující infekce, která si vyžaduje okamžitý zákrok k nápravě problému a v podstatě záchraně mého života,“ začal Mark své rozsáhlé vysvětlení.

V něm dále prozrazuje, že několik následujících měsíců musel strávit v nemocnici a vzhledem k tomu, že se jednalo o covidové období, ani jednou neviděl svou tehdejší snoubenku a malou dcerku. Poté se Mark připojil zpátky ke skupině, roce 2021 ovšem dostal zápal plic, který ho opět dostal do nemocnice. V květnu dalšího roku pak následovala další operace, tím ale potíže neskončily.

„Vyvinula se mi velmi rozsáhlá ,řezná kýla‘ a bylo mi řečeno, že potřebuji další operaci, abych to napravil. Byla by to moje čtvrtá velká operace od začátku všeho, ale neměl jsem jinou možnost,“ sdělil zpěvák, který ani dnes není zcela zdráv a nezvládl by další působení v kapele. Proto se rozhodl skončit, skupina tak bude dál vystupovat jen ve třech. Věří ale, že se v budoucnu k Westlife opět dokáže vrátit.

A co je vlastně sepse? Nastává, když tělo reaguje na infekci napadením vlastních orgánů a tkání. Má podobné příznaky jako chřipka, gastroenteritida a infekce hrudníku. Sepse je život ohrožující stav způsobený tím, že tělo uvolňuje chemikálie k boji s infekcí. Tyto chemikálie poškozují tělu vlastní tkáně a orgány a mohou vést k šoku, selhání orgánů a smrti. Selhání orgánů a smrt jsou pravděpodobnější, pokud sepse není rozpoznána včas a okamžitě léčena. Podle magazínu Daily Mail ve Spojeném království zemře každý rok na sepsi asi 44 000 lidí. Na celém světě na tento stav někdo zemře každých 3,5 sekundy.

Další články

Načítám