Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Lizzo (36), vlastním jménem Melissa Viviane Jefferson, čelí obvinění z obtěžování, diskriminace a vytváření nepřátelského pracovního prostředí. Další dva její bývalí spolupracovníci vydávají svá svědectví o tom, co se zpěvačkou údajně prožili.

Žalobu podaly tři tanečnice v úterý v Los Angeles. Arianna Davis, Crystal Williams a Noelle Rodriguez se měly stát terčem sexuálního obtěžování i neuctivého chování ze strany zpěvačky. Ta údajně soukromě zahanbuje všechny své zaměstnance, i když navenek vytváří obraz tzv. body positivity neboli přijímání těla takového, jaké je.

Dojít mělo také k události v amsterdamském striptýzovém klubu, kdy Lizzo dle NBC News, kde byly poprvé uveřejněny části ze žaloby, údajně "nutila členy svého týmu, aby se dotýkali nahých umělců, měla je také přimět k chytání robertků vypuštěných z vagín účinkujících a k pojídání banánů vyčnívajících z vagín účinkujících“. Party prý nebyly povinné, ale lidé, kteří se jich zúčastnili, pak měli mít lepší pracovní podmínky.

Právník žen Ron Zambrano v prohlášení uvedl, že „je šokující, jak Lizzo a její manažerský tým zacházeli se svými účinkujícími v rozporu se vším, co Lizzo veřejně zastává“. Na sociálních sítích se pak s podobnými zkušenostmi ozvala i další tanečnice Courtney Hollinquest a také režisérka Sophia Nahil Allison, která měla o zpěvačce točit dokument. Ta podle vlastních slov s umělkyní krátce cestovala v roce 2019, ale po dvou týdnech odešla. „Chovala se ke mně s takovou neúctou. Byla jsem svědkem toho, jak je sebestředná, arogantní a nelaskavá,“ dodala Allison.

Obviněna nebyla jen sama zpěvačka, ale i její taneční kapitánka Shirlene Quigley, která se také měla k lidem chovat s neúctou. Žaloba zahrnuje body jako nepřátelské pracovní prostředí, sexuální obtěžování, náboženské obtěžování, rasové obtěžování, diskriminace na základě zdravotního postižení a neschopnost zabránit obtěžování nebo jej napravit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám