Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herečkou Zlatou Adamovskou (65) jsme se setkali pár dní před jejími půlkulatými narozeninami, které slaví právě dnes. Zlata byla čestným hostem vernisáže filmových klapek, které budou vydraženy na Festivalu pro děti a mládež ve Zlíně, kde herečka s manželem Petrem Štěpánkem loni převzali ocenění Zlatý střevíček.

„Bylo to za celoživotní přínos pro dětskou kinematografii. Takže už jsem se dožila věku, kdy se takové ceny rozdávají. Ale je prima, že si toho někdo všiml,“ řekla pro Super.cz herečka, s níž jsme si povídali i o jejích oblíbených dětských filmech. „Měla jsem ráda filmy Věry Plívové Šimkové, protože měly krásnou fantazii. V jednou jsem dokonce hrála mladinkou učitelku,“ vzpomínala.

Jinak má Zlata ráda animované filmy, jako je seriál Potkali se u Kolína, na které se dívá i se svými dvěma vnoučaty. „Snažím se je od televize pokud možno uchránit, ale když už, tak koukáme na nějaké české. A s Klárinkou si pouštíme dětské písničky a zpíváme si spolu. Viktorovi už bude sedm, tak je spíš vděčný za nějaké hry na mobilu,“ vyprávěla nadšená babička.

Herečka potěší i svoje příznivce, protože vedle seriálu Ordinace v růžové zahradě pro ni televize připravila novou nabídku. „V Ordinaci tedy budu pokračovat dál, ale tohle bude taková osmidílná minisérie, která se teď natáčí. A bude to také pro televizi Nova,“ nemohla se ještě podělit o podrobnosti Zlata.

Reklama

Další články

Načítám