Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Při obdivování šatů slavných dam na letošním předávání cen MTV Movie Award, které se uskutečnilo v neděli v Gibson Amphitheatre v Los Angeles, jsme si nemohli nevšimnout, že letos jednoznačně vítězí střih šatů s tzv. peplumovou sukničkou. Ta se vyznačuje projmutou linií, délkou sukně nad kolena a rozpoznávajícím lemem okolo pasu, který lichotí ženským křivkám.

Není to vůbec poprvé, co je tento střih šatů v kurzu. Šaty ve tvaru přesýpacích hodin se objevovaly už v antice. Tato rozpoznatelná silueta je ale typická hlavně pro dvě dekády čtyřicátých a osmdesátých let minulého století. Proč vás ale trápit historií, když dnes se v takto střižených koktejlkách uplatňují aktuální trendy materiálů a barev.

Zajímavé je, že všechny dámy pojaly „Peplum šatičky“ na udílení cen po svém. Charlize Theron předvedla v šatech bez ramínek od Lanvina francouzský šarm, Emma Stone v modelu Martina Granta zase dvoubarevnou eleganci. Představitelka Hermiony z Harryho Pottera Emma Watson v koktejlkách značky Brood působila typicky sportovně, Julia Jones v Joy Cioci vsadila zase na aktuální trend neonových barev a Julianne Hough se předvedla v purpurové verzi šatů s odvážným prostřihem v oblasti břicha.

Budiž vám tato pětice krasavic z předávání filmových cen MTV inspirací, v čem v létě vyrazit na zahradní večírek nebo koktejlovou party.

Reklama

Další články

Načítám