Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku úctyhodných 93 let odešla do hereckého nebe Frances Sternhagen, držitelka dvou divadelních cen Tony, kterou si diváci mohou pamatovat jako Bunny MacDougal, přísnou tchyni Charlotte York (Kristin Davis) ze seriálu Sex ve městě.

Herečka zemřela podle její rodiny pokojně a z přirozených příčin v New Rochelle v New Yorku. Její blízcí rovněž ve středu v prohlášení uvedli, že se i nadále inspirují její láskou a životem.

Podobné role, jakou získala v ikonickém seriálu o čtveřici nerozlučných kamarádek z New Yorku, jí zřejmě byly souzeny, proslula totiž rovněž jako arogantní Esther Clavin v seriálu Na zdraví. Tam představovala matku pošťáka Cliffa Clavina, jehož hrál John Ratzenberger. Za obě tyto seriálové role se dočkala nominace na cenu Emmy.

Její skutečnou a celoživotní láskou bylo však divadlo. Na Broadwayi excelovala v řadě inscenací a byla sedmkrát nominována na cenu Tony, z nichž i dvě v letech 1974 a 1995 proměnila.

Herečka si ovšem v rolích protivných paniček libovala: „Musím říct, že je zábavné hrát všechny ty snobské postarší dámy. Být protivná je vždycky zábavnější. Znala jsem takové ženy a myslím, že je dokážu napodobit,“ nechala se v roce 2002 Sternhagen slyšet v rozhovoru pro Los Angeles Times.

Související témata:
Frances Sternhagen

Reklama

Další články

Načítám