Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Film Parazit se stal v roce 2019 pro mnohé senzací. Dnes bohužel svět obletěla velmi smutná zpráva, a to ta, že zemřel jeden z hlavních hrdinů, herec Lee Sun-kyun. Zprávu oznámil jihokorejský úřad pro mimořádné události.

Lee Sun-kyun vypadal jako velký sympaťák. O to smutnější jsou informace o tom, že se o jeho smrti hovoří jako o sebevraždě. Rodina nahlásila Leeho jako pohřešovaného poté, co ve středu napsal vzkaz podobný dopisu na rozloučenou. Policie ho pak našla mrtvého v autě v parku v centru Soulu.

Herec se proslavil hlavně ve snímku Parazit, kde ztvárnil hlavu bohaté rodiny. V roce 2021 za roli získal cenu Screen Actors Guild. Snímek získal i šest nominací na Oscara, proměnil čtyři za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší původní scénář a nejlepší mezinárodní celovečerní film. Nominaci na Emmy pak získal za roli ve sci-fi thrilleru Dr. Mozek. Za sebou má ale i role ve filmu Bílá věž, Těstoviny, Můj pán nebo v seriálu Kávový princ. Nedávno pak skončil práci na seriálu Není úniku, a to poté, co byl vyšetřován pro podezření z užívání marihuany a dalších nelegálních drog. Minulý měsíc byl ovšem na přítomnost drog testován negativně.

Související témata:

Další články

Načítám