Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku osmdesáti let zemřela jedna z legend filmů o Jamesi Bondovi Pamela Salem, která hrála Miss Moneypenny. Objevila se ale také v seriálech, její kariéra trvala desítky let.

Úmrtí herečky oznámila produkční společnost Big Finish: „S naprosto zlomeným srdcem potvrzujeme úmrtí naší drahé přítelkyně a kolegyně Pamely Salem.“ Ta se proslavila jako Miss Moneypenny v jednom z filmů série o Jamesi Bondovi Nikdy neříkej nikdy, který byl natočen v roce 1983. Větší roli ale měla také v seriálu EastEnders jako Joanne, objevila se i v General Hospital nebo Pohotovosti.

Pamela se narodila v indické Bombaji, v Německu pak studovala divadelní školu. Její televizní kariéra začala už v sedmdesátých letech. Zlom přišel v roce 1978, kdy se po boku Seana Conneryho objevila ve filmu První velká vlaková loupež. Později uvedla, že to byl právě Connery, který si ji z několika hereček vybral pro roli slečny Moneypenny.

Byla vdaná za herce Michaela O'Hagana, se kterým žila na Floridě až do roku 2017, kdy zemřel. Dle svých spolupracovníků byla velmi laskavou osobou, která se vždy zajímala o ostatní lidi.

Související témata:

Další články

Načítám