Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Martin Dejdar (59) prožívá smutné období. Zemřel jeho tatínek Vlastimil Dejdar, příležitostný herec, námořník a diplomat. Bylo mu 85 let. Zprávu o jeho úmrtí přinesla obec Bělá, kde pan Vlastimil s oblibou hrával tenis.

„S hlubokým zármutkem v duši oznamuji našim tenistům, že ve čtvrtek 25.ledna, zemřel ve věku 86 let náš kamarád a účastník našich tenisových turnajů pan Vlasta Dejdar. Jeho parťákem ve čtyřhře na našich turnajích byl Jirka Kremlička. Spolu zvítězili v roce 2007 na memoriálu Vladimíra Jarkovského. Ač v pozdějším věku ho zradili kolena a nemohl již hrát, jezdil na naše turnaje jako divák. Vlasto, budeš nám chybět. Čest tvojí památce,“ oznámila obec.

Vlastimil Dejdar se občas objevil také ve filmu. Diváci si ho pamatují z Troškovy komedie Slunce, seno, erotika, kde ztvárnil vedoucího italského družstva Zolliho, kterého Helena Růžičková oslovovala „Presidento“.

Na filmové plátno se vrátil před dvěma lety, když si společně se synem Martinem a vnukem Matějem zahrál ve snímku Tomáše Magnuska Stáří není pro sraby.

„Tátovi neradím, od toho je tady režisér, ale synovi poradím a docela poslouchá. Teď jsme trávili pohromadě čtyři dny, ale mít je vedle sebe na place na natáčení je velmi neobvyklé. A cítím se daleko hůř, než kdybych tady byl sám,“ řekl tehdy o rodinném natáčení Super.cz Dejdar.

Vlastimil Dejdar po sobě zanechal kromě již zmíněného syna Martina manželku Vladimíru (82) a dceru Vendulu (60).

Související témata:
Vlastimil Dejdar

Reklama

Další články

Načítám