Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel scenárista, dramaturg a herec Gustav Oplustil. Bylo mu 96 let.

Oplustil si zahrál po boku prvorepublikových herců, spolupracoval například s Vlastou Burianem i Janem Werichem. Stál také u zrodu televizní zábavy v tehdejším Československu. Diváci ho mohli vidět například ve Svatbě jako řemen či ve Skřiváncích na niti.

Známý scenárista televizních filmů a zábavních pořadů měl zajímavý život. Jen málokdo ví, že měl za manželky dvě sestry. S manželkou Jarmilou se seznámil během vojenské služby, kterou absolvoval v Armádním uměleckém souboru v Praze. Po válce už totiž hrál v Beskydském divadle, protože pocházel z Hranic na Moravě, kde otec dělal knihaře ve vojenské akademii.

S manželkou měl celkem čtyři děti - Jarmilu (†36), po které zůstaly tři děti, ta byla ročník 1951. Po ní se v roce 1954 narodil Vítek, pak Ludmila, a nakonec, v roce 1957, nejmladší Kateřina.

Oplustilova manželka Jarmila zemřela v roce 1991 na následky kaskády mrtvic. Dva roky po smrti manželky Jarmily si vzal její mladší sestru Janu, která také ovdověla. Manželství vydrželo 23 let.

Před třemi roky, kdy bylo Janě 87, od svého manžela odešla. „Prý se jí se mnou už nelíbí, a bez jakéhokoliv dalšího vysvětlování se odstěhovala k dceři, která žije na Moravě,“ prozradil Gustav Oplustil letos v březnu Super.cz, jak náhle zůstal bez manželky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám