Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel herec Ivo Kubečka. Bylo mu 77 let. O úmrtí herce informovalo jeho domovské Divadlo pod Palmovkou s tím, že Kubečka, který byl dlouholetým členem souboru, zemřel ve čtvrtek.

Kubečka ztvárnil více než 150 divadelních rolí, účinkoval také v řadě filmů a televizních seriálů. Rodák z Petřvaldu na Karvinsku vystudoval herectví na JAMU.

Diváci ho měli možnost vidět ve filmech Zapomenuté světlo, Mazaný Filip, Sokolovo či Pavlínka. Zahrál si také v seriálech Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Četnické humoresky, Život a doba soudce A. K. nebo Případ pro exorcistu.

Na divadelních prknech se naposledy objevil na začátku listopadu v roli Raymonda Assa v inscenaci Edith a Marlene, kterou uvádí Divadlo pod Palmovkou. „Jeho doménou byly zejména role s komickým a tragikomickým potenciálem, ve kterých mohl naplno rozvinout svůj talent postihnout absurditu, komiku, radost i smutek moderního lidského života,“ uvedlo na svých stránkách divadlo, kde Kubečka hrál například v inscenacích Rain Man, Višňový sad, Cyrano z Bergeracu, Svatá Jana a mnoho dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám