Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově se ve středu odpoledne zaplnila českými a slovenskými hudebníky. Přišli se rozloučit s muzikantem Vašem Patejdlem, který 19. srpna náhle zemřel. „Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc,“ uvedla manželka Miluše Patejdlová. Bylo mu 68 let.

Mezi smutečními hosty byla i Sisa Sklovská. „Těžko se mi mluví, byl to geniální muzikant, když jsme spolu naposledy vystupovali, byl už pohublý, ale nevěděla jsem, že je nemocný. Řekl mi, že spěchá na další koncert a má toho spoustu, byl to prostě muzikant tělem i duší,“ uvedla.

„Byl to můj blízký kamarád a velký muzikant. Velmi mě to osobně zasáhlo, vzal jsem si dnes na jeho počest červené triko, ve kterém jsme spolu hráli,“ vzpomínal Zdeněk Merta.

Dojetí neskrýval ani Jan Rosák. „Byl to skvělý člověk, skromný a úžasný muzikant a kamarád. Potkávali jsme se s Amforou a je mi líto, že už si spolu nezahrajeme žádný tenisový mač. Opravdu mě to zasáhlo.“

Nemoc Patejdla napadla se vší silou. Zemřel pouhé dva týdny poté, co si vyslechl diagnózu. „Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní předtím, než nastal onen osudný den,“ uvedla Patejdlová.

Související témata:

Další články

Načítám