Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý moderátor České televize Tomáš Drahoňovský se o Vánocích svěřil svým sledujícím na sociální síti s nepříjemnou novinkou. Léčba, kterou podstupoval kvůli alopecii, nezabírala. Rozhodl se ji tak ukončit.

Tomáš Drahoňovský v České televizi působil v letech 2014–2021. Poté nastoupil jako manažer do pivovaru Plzeňský Prazdroj. V únoru roku 2022 se pak lidem na síti X svěřil s tím, jak probíhá jeho boj s nemocí zvanou alopecie, kvůli které přišel o vlasy a ochlupení na těle. „Pro zajímavost, před rokem jsem vypadal o dost jinak. Čas od času mi sice trocha vlasů vypadla, když jsem zažíval nějakou delší stresovou etapu, ale nepovažoval jsem to za nic zvláštního. To všechno se začalo měnit na začátku léta. V tuhle chvíli je jasné, že se jedná o alopecii universalis – kompletní ztrátu všeho, co má folikuly. Má to výhody: nemusím se nikde holit. Ale i nevýhody. Třeba tu, že mi schází chlupy v nose. Pokud mi tedy třeba při běhu teče „nudle“, je venku fakt rychle.“

Na začátku tohoto roku pak Drahoňovský promluvil o naději, kterou mu poskytla speciální léčba. „První v US schválená léčba alopecie. Testuju za vás. Po měsíci mám na tvářích lanugo, jeden chlup v nose a rýsující se černé kořínky na části hlavy,“ psal bývalý moderátor. O rok později se ale lidem svěřil s tím, že žádná léčba dosud neměla valné účinky. „Hodně z vás mě tu sleduje kvůli tomu, aby se dovědělo, jak pokračuje moje léčba alopecie tzv. JAK inhibitory. Takže jednoduše: nijak. Po roce bez viditelných výsledků jsem léčbu ukončil. Někomu ty léky hodně pomáhají, mně ne. Zázraky se halt občas nedějí ani na Vánoce,“ napsal Tomáš Drahoňovský, který si ovšem uchovává pozitivní přístup k životu a už v minulosti uvedl, že nemoc je pro něj „příležitostí věnovat se spíš nitru než vnějšku“.

Další články

Načítám