Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V září oslavila tato americká herečka třiasedmdesátiny, ale nad její senzační vizáží zůstává rozum stát i dnes. Přestože v posledních letech se jen tu a tam objeví v nějaké té epizodní roli v seriálech, zapomenout na ni nelze. Nikdo jí už neodpáře role ve slavných westernech a především pak ve One Million Years B.C., kde pobíhala jako jeskynní žena jen v miniaturním oblečku z kůží.

Onou kráskou je samozřejmě Raquel Welch, která byla pro filmové plátno předurčena. Přestože se živila jako servírka, už jako mladá zvítězila téměř v každé soutěži krásy, které se účastnila.

Zanedlouho se dokázala prosadit i mezi modelkami, ale táhlo ji to k filmu. Poté, co zazářila v dobrodružném sci-fi Fantastická cesta už byl jen krůček od podepsání kontraktu s filmovými studii 20th Centruy Fox.

Následovaly role ve westernech Bandolero! či 100 pušek, ale komediální vlohy dokázala zúročit i vedle Jeana Paula Belmonda ve slavnému snímku Zvíře. Svou pozici sex symbolu potvrdila i rolí ve Třech mušketýrech z roku 1973. Welch však loni po delší odmlce natočila další film, životopisný House of Versace. Letos se navíc stala mluvčí značky brýlí Foster Grant

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám