Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka nedávno zesnulého herce Radoslava Brzobohatého (†79) Hana Gregorová (71) se zlobila na záchranáře, kteří prý mohli být během záchrany jejího manžela mnohem rychlejší. Lékař a záchranář Michal Havlíček, který byl vedoucím lékařem záchranného vozu, však trvá na tom, že zásah proběhl v naprostém pořádku.

„Nic jsem nepodcenil, snažil jsem se nerozrušit pacienta,“ řekl pro deník Aha! Michal Havlíček s tím, že hned od začátku měl podezření na aneurysma (výduť aorty) a věděl, že stav pacienta je vážný.

Rozrušená Hana Gregorová si prý stěžovala na zbytečné úřadování, které se mohlo nechat na později. Záchranáři však postupovali podle běžných postupů.

„Paní Gregorová nás napadala, že jsme chtěli kartičku pacienta, to je přitom naprosto běžná věc. My jsme tam byli čtyři, jeden chystal nosítka, jeden asistoval při píchání žíly a já jsem potřeboval zjistit anamnézu,“ vysvětloval lékař.

Manželka Brzobohatého mu prý nechtěla sdělit, jaké bere herec léky. „Ale já to přeci potřebuju vědět, abych si mohl udělat nějakou představu o pacientovi."

Během zásahu podle záchranáře nedošlo k žádnému pochybení. On sám však chápe, že paní Gregorová byla pod obrovským stresem.

„Chápu, že manželka mohla být ve stresu a teď je jí líto, že přišla o manžela, a tak zpochybňuje

naši práci, ale já jsem udělal přesně to, co bych udělal znovu, nechci nikoho napadat, ani ji,“ uzavřel záchranář.

Reklama

Další články

Načítám