Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatujete si exotického Daniela alias Pluta z reality show VyVolení? Byl hvězdou druhé řady oblíbené reality show a také se živil jako rapper. Poslední roky se ale dal na podnikání, a jak to tak vypadá, dost nezákonného. Brazilská policie žádá Českou republiku o jeho vydání, píší Seznam Zprávy.

Pluto má být ve vedení zločinecké skupiny, která měla z kanceláře v Lisabonu lákat občany Brazílie k údajně výhodným investicím. Peníze si nechali poslat na účty a následně „investora“ informovali, že kvůli poklesu trhu o svou investici přišel. Vyšetřovatelné však popsali, že peníze skupina zpronevěřila. Má jít v přepočtu o milióny korun.

O vydání rappera a dalších členů skupiny bude rozhodovat český soud a Ministerstvo spravedlnosti. Vydat ho nemusí, protože Česká republika nemá s Brazílií podepsanou smlouvu o vydávání osob k trestnímu stíhání.

"Daniel João utekl do Rakouska a následně do České republiky. Interpol vůči němu vydal varování červeného, tedy nejvyššího stupně. Už jsme poslali žádost o vydání, ale protože Daniel má české občanství, je možné, že ho české úřady nevydají do brazilského vězení," řekli Seznam Zprávám policisté z brazilské Civil Police of Distrito Federal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám