Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ani James Bond Pierce Brosnan (70) si nemůže dovolit všechno. Za to, že se vykoupal v pramenech v zakázané oblasti Mamutích teras v Yellowstonském národním parku, mu hrozí tučná pokuta nebo až šest měsíců odnětí svobody.

Pierce Brosnan rozhodně není člověkem, jehož život by provázely skandály. Teď se však na první stránky novin dostal a přečin, který spáchal, by ho mohl dostat do vězení. Na začátku listopadu byl herec na návštěvě národního parku, ze které na sociální síti sdílel fotku, na které stojí v horkých pramenech. Snímek, který později stáhl, ale bohužel pochází ze zakázané oblasti Mamutích teras, kam se měl dle strážců zatoulat, když sešel z vyznačené cesty. Takové jednání se trestá pokutou až 5000 dolarů, v přepočtu zhruba 111 tisíc korun, nebo odnětím svobody až na šest měsíců. K soudu ve Wyomingu, kde bude jeho případ řešit soudkyně Stephanie Hambrick, by se měl dostavit 23. ledna.

Brosnanův přečin ale není pouze porušením pravidel na ochranu přírody. Horké prameny mohou být také velmi nebezpečné. Dle informací magazínu Daily Mail mělo kvůli popáleninám v minulosti zahynout nejméně 22 lidí. Teplota vody v termálních pramenech běžně stoupá na 161 stupňů. Zástupci herce se zatím k incidentu nevyjádřili.

Reklama

Další články

Načítám