Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedenadvacet let po té, co si poprvé řekli své "ano", rozhodli se pro obnovení svého manželského slibu. Krásné bílé svatební šaty na sobě nyní ale mají oba v páru! Bývalý příslušník Královského námořnictva totiž v roce 2012 přiznal, že nebývale touží po jisté změně. Změně vlastní identity. Změně vlastního pohlaví.

K jednomu obnovení manželského slibu došlo právě již v roce 2012. Asi tři dny po této slavnosti se bývalý námořník Stephen zhroutil v slzách a přiznal manželce k největšímu tajemství svého života. A problém s transsexualitou, kterou se v sobě roky snažil potlačovat, tak byl venku.

Když se Denise (44) dozvěděla, že se Stephen cítí ženou, utrpěla nejprve šok. Několik dní spolu neřešili vlastně nic jiného. Později se rozhodli informovat o potížích s otcovou identitou jejich tehdy čtrnáctiletého syna, který věc kupodivu přijal velmi dospěle.

Stephen se nyní jmenuje Kristiana a žije s rodinou Sittingbourne v Kentu. Když svolávala hosty na jejich opětovné obnovení manželského slibu, napsala na pozvánku: „Obnovujeme své sliby 17. srpna. A obě tentokrát v šatech... Něco, co nás mělo odtrhnout, nás vlastně přivedlo zpět k sobě.“

Kristiana, které je nyní devětačtyřicet, ukončila školu v šestnácti a většinu svého života strávila v námořnictvu. Sloužila i ve válce v Perském zálivu, ale v polovině 90. let odešla a seznámila se svojí budoucí ženou.

Nyní, pět let po zahájení procesu přeměny pohlaví, který zahrnoval i operaci, nemohli prý být paní a paní Taylorovi šťastnější.

Denise, která pracuje jako porodní asistentka v místní nemocnici, potvrdila, že měla u svého muže jakési tušení. Spíš se ale domnívala, že skrývá svoji homosexualitu: „Hned se mi ulevilo, když jsem se dozvěděla, že jsem svůj život nesdílela s někým cizím, ale jen s tím, kdo byl uvnitř a snažil se jen dostat ven.“

Reklama

Další články

Načítám