Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tenistka Petra Kvitová, která nedávno vyhrála podruhé legendární Wimbledon, namísto oslavných ód, musí poslouchat řeči poslance Stanislava Humla, který tvrdí, že lidé, kteří se přihlásí k trvalému pobytu do jiného státu, by měli přijít o své občanství.

A přesně to prý splňuje Petra Kvitová, která má kvůli nízkým daním, stejně jako řada dalších sportovců, trvalý pobyt nahlášen v Monaku.

Wimbledonské vítězky se ihned zastala řada lidí, včetně zpěváka Tomáše Kluse (37). Ten se dříve aktivně věnoval modernímu pětiboji, a tak má ke sportu velmi blízko. Zpěvák si dokonce, jak je jeho zvykem, zaveršoval.

"Dovolte prosím ještě vyjádření podpory Petře Kvitové. Není mi ouplně blaze, přihlédnu-li k oné bradavici na české povaze. Jaký to úspěch jedince a my zas řešíme mince.. Jsem pln obdivu k jejímu umu a nehledím na sumu, natožpak kde jest ona daněna, poněvadž to je každého věc," napsal na sociální síti Klus a rovnou zkritizoval celý daňový systém.

"A  pakliže je stát nenasyta a bere furt víc a dává míň (poněvadž mince jsou kulaté a snadno se kutálej všude možně, třeba ta dálnice mezi Prahou a Brnem jimi bude dlážděna), tak co mu nedat vale. Čílíme se, ale znova pozdě - nad důsledkem. Kdo z nás však pomyslel na příčinu takových rozhodnutí? Jsem pyšnej na Wimbledonskou královnu i Monackou princeznu. Sportu zdar," uzavřel rázně Klus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám