Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro mnoho lidí je zbavovat se nepotřebných kousků v šatníku velmi těžké. Často ve skříni nalezneme něco, co jsme dlouhá léta neměli na sobě a je nám líto se toho zbavit, i když bychom potřebovali uvolnit místo novým kouskům. Někdy třeba skladujeme i věc, kterou nám dal náš ex a třeba nás to brzdí k tomu jít dál.

Na to spisovatelka a novinářka Bára Nesvadbová (49) vymyslela dobrý trik, milé dámy. Třeba taková kabelka, kterou vám dal špatný muž, může posloužit dalším. Vy konečně uděláte čáru za nevydařeným vztahem a u toho uděláte dobrou věc. Už v pondělí totiž startuje 17. ročník charitativního bazaru Be Charity na Žofíně. Vybraná částka za prodej věcí pak poputuje potřebným. Tedy konkrétně dlouhodobě nemocným a znevýhodněným dětem – ke koupi materiálu, zdravotnických pomůcek, příspěvky na léčbu, rehabilitaci.

„Je fajn, že pošlete do oběhu dál věci, které někomu udělají za pár korun radost a pomohou postiženým dětem,“ neskrývala Bára nadšení.

Díky této akci si Bára také vyzkouší nové zaměstnání. „Vzala jsem si na zítra novou funkci, protože jsem zvyklá, že vždycky pobíhám mezi lidmi a snažím se jim poradit, co by jim slušeno. Zítra ale půjdu dopředu na kasu a budu štípačka lístků,“ smála se během rozhovoru pro Super.cz.

Do charitativního bazaru se zapojí i další známé tváře. Svými kousky přispěly Eliška Bučková (34), Olga Lounová (43) nebo Pavlína Němcová (52), které na místě budou osobně.

Reklama

Další články

Načítám