Hlavní obsah
Článek

Bývalý filmový kaskadér a dnes také otec na plný úvazek Petr Jákl málem doplatil na svou nezodpovědnost a lehkovážnost. Během své poslední návštěvy Londýna totiž stačilo málo a skončil pod koly autobusu.

„Přecházel jsem silnici, podíval jsem se doleva a vstoupil na přechod, když mi zprava snad dvacet centimetrů od obličeje projel autobus. Od té chvíle jsem si zapamatoval, že se musím rozhlížet na obě strany, ať se děje, co se děje,“ svěřil se ještě dnes vystrašený otec dvou dětí.

Možná proto Jákl vymyslel a uspořádal sportovně-kulturní a charitativní akci Praha dětem, která širokou veřejnost zábavným způsobem seznámila se zásadami první pomoci při úrazu i s tím, jak nehodám předcházet.

„Myslím si, že spousta rodičů zapomíná na jednoduché věci, jako jsou třeba bezpečnostní helmy, které se dnes nepoužívají jen na kolo nebo brusle, ale jsou vhodné i pro menší děti, které na hřištích milují prolézačky. Sám bych ji uvítal, když jsem jako malý kluk při honičce se sestrou proskočil skleněnými dveřmi a byl jsem celý pořezaný,“ vzpomíná Jákl.

Přestože jako svobodný žil dost na hraně, nyní se snaží jít svým dětem příkladem. Automaticky se poutá v autě. Třeba i když jede jen dvacet metrů. Dokonce si dává pozor na to, aby nepřecházel na červenou. „S dítětem by mě to vůbec nenapadlo, ale musím přiznat, že sám jsem to někdy dělával,“ dodává Jákl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám