Hlavní obsah
Článek

Děje se toho kolem ní tolik, že zdaleka ne všechny její aktivity a dovednosti dostanou odpovídající prostor. A to je velká škoda. Povedená momentka, kterou Agáta Hanychová (39) umístila na Instagram, je toho zářným důkazem.

„Dneska mi Bea Mandoková udělala jen tak fotku, bez úprav a všeho… Ty máš oko,“ vysekla poklonu partnerce svého bratra Vincenta Navrátila (27) a samozřejmě se zmíněným snímkem také pochlubila.

Fanoušci známé krásky tak mohli obdivovat nejen super štíhlé nohy Agáty, které v černé sukni obzvláště vynikly, ale i udržovanou zahradu u jejího domu. Zaujal hlavně majestátní bambus, který jeho majitelku dávno přerostl.

K Asii odkazující travina je v Česku stále populárnější a tuzemské zahrady zdobí stále častěji. Objevuje se i v přenosných nádobách na zahrádkách restaurací nebo v atriích bytových domů a kancelářských budov.

Kdo k pěstování bambusu už stačil přičichnout, záhy přišel na to, že existuje spousta druhů a zdaleka ne všechny jsou vhodné do středoevropských klimatických poměrů. Nehledě na to, že mnohé z nich jsou velmi expanzivní, a časem se tak z radosti může stát noční můra, která se rozroste až k sousedům, přičemž vztahy s nimi tak úplně neutuží, spíš naopak.

„Sázela je specializovaná firma, která začala tím, že udělala speciální koryta. Právě proto, aby se rostliny nekontrolovaně nešířily po zahradě. Vzhledem k tomu, že jich bylo docela dost a nebyly zrovna levný, nechtěla jsem nic podcenit a pak litovat. Jako se stalo mojí mámě, která je taky zkusila, ale sázela je sama a má je hnusný,“ řekla Super.cz Agáta.

Dobrou zprávou je, že pak už se nemusíte o nic moc starat. Do výšky, jaké dosahují v zahradě nejstarší dcery Veroniky Žilkové, dorostly za pár let. „Mám je tam pět let a žádnou zvláštní péči jim nevěnuju. Nějaký tajný fígl? Možná to, že na ně chodí děti čůrat,“ usmívala se Hanychová, která je nadšenou zahradnicí a na pozemku se realizuje často a ráda.

„Zrovna u toho bambusu jsem se ale moc nepřičinila, když jsem to svěřila povolanějším,“ zhodnotila Agáta, která se pyšní nejen výstavními nohami. Obdiv si zaslouží bambusový živý plot, který je vidět už zdálky.

Další články

Načítám