Hlavní obsah
Článek

Bývala stejnou hvězdou jako Lucie Borhyová. Martina Kociánová (53) diváky Novy v Televizních novinách bavila před dvaceti lety svým kultivovaným projevem, ale i krásnou vizáží. Moderátorka a zpěvačka poslední léta působila v Českém rozhlasu, po nástupu nového ředitele ale dostala vyhazov. Devítiletý adoptovaný syn jí to dal vtipně „sežrat“.

Pětačtyřicetiletá dáma se padákem z pořadu Kupředu do minulosti, který měl podtitul Dávné recepty na nové problémy a jenž se zabýval mnohými celospolečenskými i civilizačními problémy, pochlubila na internetu. Pořad od Nového roku nebude. „Je mi velmy líto, že jsi dostala padáka. Snad se chytneš někde jinde,“ napsal jí k tomu (uvádíme v neupravené podobě) i s malůvkami devítiletý adoptovaný synátor.

„Napsal mi to, abych prý už nebyla smutná. Je zlatý, vtipný. A má pravdu. Mám radost z toho, že jsem si mohla povídat s tolika lidmi, kteří nemají pocit, že už pravdu našli, ale stále ji poctivě hledají. Mám radost z toho, že jsme spolu s vámi mohli hledat i jiný pohled na život a věci kolem nás, než je ten většinově přijatelný,“ uvedla Kociánová.

Že by byla bez práce, to nehrozí. Pravidelně účinkuje v muzikálech, kromě toho má pravděpodobně i další moderátorský závazek. Když jsme jí totiž zavolali, aby svůj odchod z rádia ještě nějak komentovala, omluvila se s tím, že má poradu.

„Externisti vyskakují bez padáků. Můžeme jen hekticky mávat rukama,“ neztratila ale humor na sociální síti, když měla komentovat případné odstupné.

Jestli za jejím koncem stojí prý velké personální rošády nového generálního ředitele Českého rozhlasu, po jehož příchodu nemá zůstat kámen na kameni, není jisté. Mluvčí instituce se nemohl vyjádřit, krátce před páteční třetí hodinou odpolední měl vypnutý mobil a telefon na druhém konci pevné linky také vyzváněl marně.

„Kam rádio jde? Na tuhle část otázky neumím odpovědět,“ napsala Martina Kociánová v reakci na komentář kamarádky a dala tím najevo, že ze směřování veřejnoprávního rozhlasu není vůbec nadšená.

Reklama

Další články

Načítám