Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a spisovatelka Jana Bernášková je jako magnet na nečekané události a životní peripetie. Dokonce zažila ráno, které by si snad nikdo z nás nepřál. Probudil ji telefonát od kriminálky.

Ráno mi volala kriminální policie a já se vyděsila, co se stalo. Renda (manžel Rudolf Merkner, pozn. redakce) nebyl doma, tak jsem se vyděsila, jestli ho někdo nezabil. Ale volali proto, že jsem jim parkovala na parkovacím místě, a že musím přeparkovat,“ popsala Super.cz.

Tím ale její problémy neskončily. „Tak jsem šla přeparkovat, ale zapomněla jsem si klíče od auta, vzala jsem si omylem jiné. Pak jsem nastartovala a všimla jsem si, že mám málo benzínu. Popojela jsem, že pojedu na benzínku, a nedojela jsem. Došel mi benzín. Ucpala jsem celé Vršovice, ale objevili se tam dva pánové, kteří mě odtlačili až na tu benzínku, naštěstí,“ smála se.

Vše se přitom odehrálo v den slavnostní premiéry snímku Jak přežít svého muže, který vznikl na motivy Janiny knihy a v němž hraje i hlavní roli. My si s ní povídali přímo na červeném koberci před promítáním.

„Hlavní hrdinka je herečka – jak nečekané. Vychází to z našeho prostředí, filmu, seriálu, z hereckého prostředí. Chtěla jsem divákům ukázat vtipným způsobem náš svět a oni se tak mohou podívat do zákulisí. Hraje tam spousta známých hereček. Myslím, že je to hezký,“ dodala Jana Bernášková.

Reklama

Další články

Načítám