Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes je to přesně rok, co navždy odešla královna Alžběta II. (†96) V pátek si tento den připomíná celá Anglie, přes sociální sítě na ni dojemně zavzpomínali Kate (42) s Williamem (41), kteří připojili i několik fotografií.

Nejdéle vládnoucí britská panovnice odešla loni v září ve svých 96 letech. Královská rodina se s ní tehdy rozloučila se všemi poctami, rok poté si její členové dovolují i soukromé vzpomínky na milovanou královnu. Kate a William dnes před polednem na svých instagramových stránkách zveřejnili sérií fotografií, kterými si Alžbětu připomínají. „Dnes si připomínáme mimořádný život a také odkaz Jejího zesnulého Veličenstva královny Alžběty II. Všem nám chybíš, William a Kate.“ Tento dojemný vzkaz se objevil u snímků, na kterých je vyfocena nejen samotná panovnice s úsměvem na rtech, se svými obdivovateli a také oblíbenou rasou psů pembroke, ale nechybí ani rodinný portrét královny se všemi pravnoučaty.

Na Alžbětu II. zavzpomínala také vévodkyně z Yorku Sarah Ferguson, která byla 10 let provdána za královnina syna Andrewa. V dojemném příspěvku na Instagramu popsala svou bývalou tchyni jako „úžasnou přítelkyni, mentorku a druhou matku“. Členové královské rodiny si odchod panovnice připomínají také malou soukromou bohoslužbou ve Walesu.

Reklama

Další články

Načítám