Hlavní obsah
Článek

Osvětlovač T. (38), který zavraždil kolegu zvukaře (†66) a manžela jedné z nejvlivnějších žen televize Prima, se k hrůznému činu a následně i k vydírání a žádosti o výkupné deset miliónů korun odhodlal patrně kvůli velkým dluhům z neúspěšného podnikání. S obětí vraždy se znal strašně dlouho, oba pravidelně také pracovali s režisérem Jiřím Adamcem, i na jeho zatím nejúspěšnějším projektu Pojišťovna štěstí, ve kterém excelovali například Jiřina Jirásková, Kateřina Brožová nebo Miroslav Etzler. Adamec je tragédií zdrcen.

„Oba byli pravidelnými členy mého týmu už od založení Novy, celých osmnáct let. Prakticky žádný pořad jsem nedělal bez nich, až na Cesty domů. Zesnulý už nechtěl tak intenzivně pracovat a T. se věnoval své práci jinde. Chtěl podnikat, pracovat samostatně. A to ho zřejmě dovedlo k dluhům,“ svěřil se Super.cz smutný Adamec, pro kterého je zpráva absurdní. „Znal jsem oba dva tak dobře, že tomu nemohu stále uvěřit, i když to vím už skoro týden,“ vzkázal nám ze Spojených Států, kde právě pobývá.

Vrah před dvěma lety odešel z firmy zabývající se profesionálním osvětlováním scén na volnou nohu. Pravidelně v poslední době svítil při natáčení pořadu Jiřího Krampola Nikdo není dokonalý. „Svou práci odvedl dobře, ale mimo práci jsme se nestýkali. Nic o něm tedy nevím. Blíž jsem měl k oběti, s tou jsem pracoval už pro Českou televizi,“ říká zase režisér Krampolovy show Adam Rezek. I ten je celou událostí otřesen.

Pachatel pravděpodobně měl zaplatit své oběti dluh, na který neměl. Po hádce jej usmrtil, naložil do jeho auta a odvezl na jedno z pražských sídlišť. I přesto však začal po manželce zvukaře žádat výpalné deset miliónů korun. Ta se spojila s policií, která při předání peněz, před kterým ještě stihla nalézt auto i s mrtvolou, vraha za pomoci zásahovky zatkla. T. se ke všem skutkům doznal, nyní mu hrozí za tři trestné činy doživotí.

Reklama

Další články

Načítám