Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Josef a Antonín Abrhámovi jsou vnuky slavných herců Libuše Šafránkové a Josefa Abrháma. A přestože je jim teprve dvanáct a čtrnáct let, už točí vlastní animované i hrané filmy. Předpoklady k umělecké tvorbě zdědili nejen po prarodičích, z oboru jsou i jejich rodiče, animátoři. „Začali jsme točit, když mi bylo deset a bratrovi osm let,“ říká starší Josef.

Úkoly prý mají rozdělené: „Společně to píšeme, já to režíruju, Tonda prezentuje a rodiče jsou producenti,“ vyprávěli v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Kromě filmů zkoušeli točit i reklamy. „Snažili jsme se přilákat nějaké herce a herečky, jestli by s námi nechtěli spolupracovat. Po tom, co jsme to dali na YouTube, se nikdo neozval. To jsme nečekali,“ usmíval se Josef.

K herectví pak má blíž Antonín. „Jestli nějaký talent mám, tak jsem ho možná zdědil po prarodičích,“ myslí si. Zda se jednou vydá za FAMU, DAMU nebo jinou uměleckou školu, zatím netuší. „Nevím, jestli to budu dělat,“ řekl mladší z nastupující generace Abrhámových.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám